Milyonların merakla beklediği “Can Feda” Emaar Square Mall Cinemaximum Sinemaları’nda özel bir gösterim ile ilk kez seyircinin karşısına çıktı! Medya, iş ve sanat dünyasından çok sayıda davetlinin katıldığı özel gösterimde Burak Özçivit ve Fahriye Evcen'e ilgi büyük oldu.

Kerem Bürsin & Serenay Sarıkaya

Fahriye Evcen ve Serenay Sarıkaya’nın yanı sıra Murat Yıldırım ve İmane Elbani, Gökhan Keser, Güliz Ayla, Burak Sağyaşar ve eşi Hatice Şendil Sağyaşar ile filmin yapımcısı Timur Savcı da oyuncuları ilk gösterimde yalnız bırakmadılar.

105 dakikalık film nefesler tutulmuş, heyecan içinde izlendi. Filmin atmosferine uygun dekore edilen gösterim alanı da davetlilerden büyük ilgi gördü.

Burak Sağyaşar & Hatice Şendil Sağyaşar

KARA KUVVETLERİ VE HAVA KUVVETLERİ

İLK KEZ BİR SİNEMA FİLMİNDE BİR ARADA!

Tüm film ekibi kırmızı halı seramonisinde basında bir araya gelerek soruları yanıtladı.

Burak Özçivit: “Heyecanlıyız, bir filmi hazırlamak kolay değil, 1 seneyi geçti bu film için çalışmalarımız. “Can Feda”nın yeri biraz daha ayrı. Bu filmin bir özelliği var, onlardan biri; Türkiye’de ilk defa Kara Kuvvetleri ile Hava Kuvvetleri bir filmde bir arada. Siz de biliyorsunuz ki Türkiye’de bu tarz filmler çekmek çok kolay değil. Hem prodüksiyon hem de senaryo anlamında. Bir şeye inanmanız lazım. İlk başta Zafer (Külünk) bana senaryoyu getirdiğinde senaryoyu o kadar sevdim ki, o kadar heyecanlandım ki. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin neler yaptığını, ne kadar başarılı olduğunu hepiniz çok yakından takip ediyorsunuz zaten. Böyle bir senaryonun içinde olmaktan ben çok mutluyum. Devamında zaten Kerem’le (Bürsin) paylaştım ve Kerem’le yola devam ettik. Ardından da diğer arkadaşlarımız yola katıldı. Bir asker filmi yapıyorsunuz, içinde savaş hikayesi anlatıyorsunuz. İçinde de insan hikayesi çok fazla var, beni senaryoda en çok etkileyen de budur. Hepimizin hayatından parçalar askerin disipliniyle birleşiyor. Senaristimiz Zafer Külünk’e de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kerem Bürsin, Serenay Sarıkaya ile birlikte gecede ilgi odağı oldu.

BÖYLE BİR FİLMDE OLMAK BENİM İÇİN GURUR VERİCİ!

Flimde Yüzbaşı Pilot Onur’u canlandıran Kerem Bürsin: Biz daha çekimler başlamadan 6 ay önce Burak (Özçivit) ile konuşuyorduk. Burak da bana, güzel bir senaryo geldiğini, çok heyecanlı olduğunu ve bunu birlikte yapmak istediğini söyledi. İkimiz de çok heyecanlandık. Karacı bir timin bir havacıyı kurtarma hikayesi kulağa çok hoş geldi. Çalışma esnasında ülkemizle alakalı bir sürü yeni şey öğrendim. Empati kurmayı öğreniyorsun” dedi.

“FİLM İÇİN BİRKAÇ KEZ BAYILDIM”

Bürsin’e film için eğitim alıp almadığı sorulunca da başarılı oyuncu “Film için ben birkaç kez bayıldım. Çok farklı eğitimler aldık” cümlelerini kurdu. Ardından da Burak Özçivit konuya şu cümlelerle açıklık getirdi: “Biz Kara Kuvvetlerini temsil ediyoruz, Kerem ve ekibi Hava Kuvvetleri’ni temsil ediyor. Kerem genelde Kütahya ve Eskişehir’de eğitim aldı, Hava Kuvvetleri ile igili. Biz de Eskişehir dağlarındaydık. Emin olun böyle ciddi bir işte eğitim almadan buraya çıkamazsınız bunu yapamazsınız.

Basın mensuplara oyuncuların zorlanıp zorlanmadığı soruldu.

Bürsin: “Zorlanmadan olur mu? Zaten filmi çektiğimiz yerler de çok acayip yerlerdi. Tam bir ekip olduk; bizim zorluğumuzu ekip, ekibin zorluğunu biz taşıdık” dedi.

TÜRK ASKERİ’NİN VİCDANI KURŞUNDAN ÖNDE GİDER!

Bir sonraki soru ise “Çok duygu yüklü bir film, oynarken de bu duyguyu yaşadınız mı?” oldu. Burak Özçivit: Yaşamaz olur musunuz? Yaşadık tabi. Biz bunu yıllarca izlemedik mi? Amerikan filmlerinde bize olmayan hikayeleri, yaşamadıkları her şeyi satmadılar mı? Çocukluğumuz bunlarla geçti. Bu projenin hayata gelme sebeplerinden biri bu aslında. Biz Türkler olarak böyle bir şeye neden adım atmayalım? Hikayesel olarak evet, Türk Askeri’nin dünyadaki konumunu hepimiz biliyoruz zaten. Dünyadaki ilk 5 ordudan biri, gücü ortada, yapabildikleri ortada. Bizim bunları yansıtmamız lazım. Bizim dizilerimiz birçok ülkede yayınlanıyor. O insanlara neden Türk Askeri’ni daha fazla göstermeyelim? Ayrılan bir nokta var, şuna emin olun, evet film yaparsınız, aksiyon çekersiniz, önemli olan insan hikayesi olmasıdır, onlara dokunmaktır. Bu flmin özelliği o, bizim filmin bir cümlesi var, “Türk Askeri’nin vicdanı kurşundan önde gider”. Önemli olan masumları nasıl savunduğunuzdur. Türk Silahlı Kuvvetleri de bunu yapmaya devam ediyor, buradan hepsine takrar teşekkür ediyoruz.

BÖYLE BİR FİLM DAHA ÖNCE ÇEKİLMEDİ!

Sınırda zor şartlar altında mesleğini yapmaya sıkı sıkı sarılan Seher Doktor’u canlandıran Melike İpek Yalova: “Hepsi şahaneler, ben gerçekten hepsine hayranım. İnanılmaz bir şekilde çalıştılar, tebrik

ediyorum. Askere yönelik çok film çekildi ama daha önce hiç böyle bir film çekilmedi”.

Kerem Bürsin ile birlikte basının karşısına geçen Serenay Sarıkaya: “Ne yazık ki seti ziyaret edemedim ama çok emek verdiler, çok güzel görüntüler var gerçekten. Ben de heyecanla bekliyorum” dedi.

“GURURLA TAŞINACAK BİR İŞ”

Senaryo aşamasından itibaren eşini bir an olsun yalnız bırakmayan Fahriye Evcen: “Ben onlar adına çok heyecanlıyım çünkü çok büyük ve çok özel bir film yaptıklarına inanıyorum. Senaryo aşamasından birkaç tüyoya hakimim. Hem çok dokunaklı bir hikaye hem büyük bir prodüksiyon, hem aksiyonu bol hem duygusal bir film. Hem çekimler öncesinde hem çekimler sırasında çok büyük emek sarfettiler. Biz çok fazla asker filmi izliyoruz; Burak ile beraber, hem Avrupa hem de Hollywood yapımı. Yurt dışındaki işleri izleyince, orada hep askerlerin mekanik hallerini görüyoruz ama Burakların filminin çok duygusal bir yanı da var. Böyle bir işin içinde herkes olmak ister, çok gururla taşınacak bir iş.

Gösterimin sonunda dakikalarca alkışlanan filmin oyuncuları uzun uzun tebrikleri kabul etti.

Burak Özçivit & Fahriye Evcen

Burak Özçivit, sınır ötesi operasyonunda işgâl ekiplerine karşı canını ortaya koyan Özel bir Tim’in komutanı Yüzbaşı Alparslan’ı canlandırıyor. Kerem Bürsin’in canlandırdığı Jet Pilotu Yüzbaşı Onur’u düşman hattından kurtarmak için başlayan macera, beklemedikleri bir savaşa dönüşüyor! İki eski arkadaşın omuz omuza vatan savunmasına geçtiği “Can Feda” yüreklere dokunuyor!

Ağır Silah Uzmanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Yılmaz Baykan (Süleyman Karaahmet), İstihbarat Uzmanı Üsteğmen Nazım Liceli (Sabahattin Yakut), Sniper Uzman Çavuş Selim Erkan (Onur Ayçelik), Muhabere Uzmanı Teğmen Can Aydın (Özbek Yedig Kaplan) , Tahrip Uzmanı Astsubay Kıdemli Üstçavuş Halil Özdemir (Can Baykan) sınır ötesinde hafızalardan silinmeyecek bir ölüm kalım mücadelesi veriyor.

Türk askerinin olağanüstü şartlardaki gücünü ve yüreğini anlatan, Burak Özçivit ve Kerem Bürsin’in başrollerini paylaştığı “CAN FEDA” 6 Nisan’da sadece sinemalarda!

Yönetmen: M.Çağatay Tosun

Senaryo: Zafer Külünk

Müzik: Toygar Işıklı

Görüntü Yönetmeni: Tolga Çetin

Oyuncular: Burak Özçivit, Kerem Bürsin, Melike İpek Yalova, Süleyman Karaahmet, Sabahattin Yakut, Onur Ayçelik, Özbek Yedig Kaplan, Can Baykan

Filmin Konusu

Türk ordusu, 7 yıldır bir iç savaşın sürdüğü, dünyanın en tehlikeli bölgesine, yanında hiç bir müttefik devlet olmadan giriş yapar.

Bu esnada, Yüzbaşı Alparslan'ın (Burak Özçivit) komutasındaki 6 kişilik Özel Kuvvetler timi, Pilot Yüzbaşı Onur'un (Kerem Bürsin) da katılımıyla Türk ordusuna karşı kurulan büyük tuzağı ortaya çıkarır.

Vatan millet uğruna, bu tuzağı bozmak için yüzlerce teröriste karşı tek başına ölüm kalım mücadelesi veren tim için belki de asıl sınav, vicdanın sesini unutmamak ve insanlık dışı savaş koşullarında insan kalmayı bilmektir.

https://www.instagram.com/canfedafilm/

https://www.facebook.com/canfedafilm

https://twitter.com/canfedafilm

“Can Feda” Fragman:

https://www.youtube.com/watch?v=_Og7s_1GtjQ&t=6s

Editör: TE Bilisim