Caner Cindoruk, Olcay Ünal Sert'e konuştu

 
Ünlü oyuncu Caner Cindoruk’la yönetmenliğini Hiner Saleem’in yaptığı, başrolleri Tuba Büyüküstün ve Hazar Ergüçlü ile paylaştığı “Dar Elbise” sinema filmi vesilesiyle keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. 28 Ekim’de seyirciyle buluşacak filmle ilgili sanatçı samimi açıklamalar yaptı. Caner Cindoruk ile Yılmaz Güney’e benzerliğinden aşka, her konuda konuştuk…

 
“Dar Elbise’yi heyecanla bekliyorum”
Iraklı yönetmen Hiner Saleem ile çalışmak nasıldı? Aranızda nasıl bir sinerji oluştu?
Ortadoğu'yu iyi bilen, dramatik hikâyelerinde ironiyi barındıran, Batı ve Doğu’yu harmanlamakta başarılı bir yönetmen Hineer. Ayrıca eğlenceli ve komik bir insan. Zor da olsa güzel bir süreç geçirdik. “Dar Elbise” filmimizi heyecanla bekliyorum. 
Şimdiye kadar oynadığınız rollerde, sizi en çok zorlayan hangisiydi? Neden?
Ben oynadığım hiçbir rolde zorlandığımı düşünmedim, bana teklif edilen rolleri eş ruhum olarak kabul ederek sahiplendim.
Siz dizi, sinema, tiyatro ve müzikali aynı anda götüren oyunculardansınız, hepsini aynı anda yapmak zor olmuyor mu?
Hepsini aynı anda yapmak zor, hatta imkânsızı başarmak bile denilebilir ama oyunculuk benim için tutku. İyi bir program yapmaya çalışıyoruz ekip arkadaşlarımızla. Zaman yönetimini doğru planlayarak, bir sezonda birçok proje olabiliyor. Yaptığım işi seviyorum, yaşanan yorgunluklar güzel ve keyifli… Bazen durup hiçbir şey yapmadığım da oluyor. Durmak iyidir zaman zaman, bedensel ve ruhsal olarak yenilenmek gerekir. 

"Sinemayı çok seviyorum"

En büyük hayaliniz nedir? 
Sinemayı çok seviyorum. Oynamak kadar yazmak da bana büyük keyif veriyor. Edebiyatla çocukluğumdan beri iç içeyim, böyle bir ailede büyüdüm, bu yüzden de çok şanslıyım. Hayalim değil ama hedefim diyebiliriz, ailem ve dostlarımla kendi hikâyelerimizi yazıp film yapabilmek…

“Bu tarz filmler iş yapmıyor”
Zeki Demirkubuz’un “Kor” filmi kısa bir süre önce gösterime girdi. Gişe anlamında memnun musunuz? Zeki Demirkubuz ile çalışmak nasıldı?
Bu tarz filmler maalesef ülkemizde de dünyada da pek gişe yapmıyor. Bir filmin gişe yapmıyor olması, filmin kötü olduğu anlamına da gelmez. Zeki Demirkubuz, çalışmayı arzuladığım yönetmenlerden, ustalardandı, onun sinemasını çok seviyorum ve ondan çok da güzel şeyler öğrendim. İyi ki çalışma şansım oldu.

Kor’da aşkın ve ihanetin gayya kuyusu konu edildi. Siz ihanete uğrasanız tepkiniz nasıl olurdu? Bugüne kadar hiç aldatıldınız mı?
Ben zaafları olan karakterleri oynamayı seviyorum. Bu durum bana daha gerçekçi geliyor. İhanet, her ne kadar en sevmediğim duygulardan biri olsa da, Kor'da oynadığım Cemal karakterini çok sevdim. Cemal'in yerinde elbette olmak istemezdim, aldatıldılmak zor bir durum. Gerçek hayatta bildiğim kadarıyla aldatılmadım, aldatıldığımı öğrenmiş olsaydım Cemal gibi tepkisiz kalmaz, bu olayı kabullenmezdim sanırım…

RÖPORTAJIN TAMAMI VE DAHA FAZLASI QUALITY OF MAGAZINE EYLÜL SAYISINDA
Röportaj: Olcay Ünal Sert
Fotoğraflar: Şahin Tuhan
Styling: Zeynep Öcal
Mekân: Carinne Hotel
Prodüksiyon: Kumsal Kayalı
Editör: TE Bilisim