Yapımını Durak Film’in, yönetmenliği Nihat Durak’ın, senaristliğini Nail Pelivan ve Nihat Durak’ın yaptığı ‘Babam’ filminin merakla beklenen fragmanı görücüye çıktı.

Başrollerinde Çetin Tekindor, Melisa Şenolsun, Berker Güven, Erkan Kolçak Köstendil ve Cezmi Baskın’ın yer aldığı 'Babam' filmin önceki gün yayınlanan etkileyici fragmanı sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Duygusal ve Dram Yüklü Bir Hikaye

Yusuf (Çetin Tekindor) ve zihinsel engelli oğlu Arif'in (Berker Güven) duygusal ve dram dolu hikayesini konu alan filmin fragmanında, baba ve oğlun duygu yüklü sahneleri izleyenleri derinden etkiledi. Bir türlü kabullenemediği zihinsel engelli oğluyla, eşinin ölümünün ardından baş başa kalan Yusuf'un, hayatlarına Feride'nin (Melisa Şenolsun) dahil olmasıyla değişen dünyasından ipuçlarının yer aldığı fragman merak uyandırdı. Fragmanda ayrıca zihinsel engelli Arif karakterini canlandıran Berker Güven'in başarılı performansı dikkatleri çekti.

Çekimleri Çanakkale Gelibolu'da 6 haftada gerçekleştirilen ve dram türünde yılın en iddialı yerli yapımları arasında yerini almaya hazırlanan ‘Babam’ filmi 6 Ekim'de sinemaseverlerle buluşacak.

Hikaye

'Babam' Filminin kısaca hikayesi ise şöyle; Yusuf Tunalı (Çetin Tekindor) batmakta olan sardalya konserve fabrikasını kurtarmaya çalışırken, karısının ölümüyle zihinsel engelli oğlu Arif’le (Berker Güven) baş başa kalır. Oğlunu, engeli sebebiyle yıllardır kabullenememiş Yusuf için, bu durum büyük bir sınav olacaktır. Genç öğretmen Feride (Melisa Şenolsun), atanamadığı için Yusuf’un fabrikasında çalışmaya başlar. Arif, Feride’nin ilgisiyle kabuğundan çıktıkça, Yusuf’un da Arif’e olan bakışı değişir. Yusuf, Feride ve Arif’in yaşadıkları, çevrelerinde olup bitenler, bu üç insanı birbirine daha da yakınlaştırır. Yusuf içinde saklı olan iyi insanı Feride ve oğlu Arif’in etkisiyle gün yüzüne çıkarmaya başlar. Dertleri ve sorumlulukları Yusuf'un kendisinden hiç beklenmeyecek sürpriz kararlar almasına yol açar.

Künye

Yapım: Durak Film

Yönetmen: Nihat Durak

Yapımcı: Filiz Üstün Durak – Önder Köse

Türü: Dram

Senaryo: Nail Pelivan – Nihat Durak

Görüntü Yönetmeni: Ege Ellidokuzoğlu

Kurgu: Erkan Tekemen

Dağıtımcı Yapımcı: TAFF Pictures

Oyuncular: Çetin Tekindor, Melisa Şenolsun, Berker Güven, Erkan Kolçak Köstendil, Cezmi Baskın, Seray Gözler, Ali İhsan Varol, Ali Düşenkalkar, Güner Özkul, Yasemen Büyükağaoğlu, Cansu Fırıncı, Ebru Şahin

'BABAM' Filmi Fragman Linki: https://youtu.be/LvXcub1oWFs

Editör: TE Bilisim