“ÇOCUKLARIMI ÖLDÜRECEKLERDİ” 

400 tane sinema filminde başrol oynayan Türk Sineması’nın efsane oyuncusu Cüneyt Arkın, Epsilon Yayınevi’nden çıkan ‘Fakir Gencin Hikayesi’ adlı kitabında ilginç anılarını paylaştı. 80’li yıllarda ortamın tamamen karışık olduğu bir dönemde aşırı sağ, aşırı sol ve diğer gruplar tarafından kendi ideolojileri doğrultusunda film yapması için tehdit edilip baskı gördüğünü anlattı. Kaza kurşununa o dönem kurban gidebileceğini belirten Arkın o dönemleri kitabında şöyle anlatıyor:

KENDİ İDEOLOJİLERİ DOĞRULTUSUNDA FİLM YAPMAM İÇİN ÇOK BASKI YAPTILAR, TEHDİT EDİLDİM
“1980’lere doğru Türkiye bir Cehenneme dönmüştü. Gençler sokaklarda acımasızca birbirlerini öldürüyorlardı. Korku, baskı her yanı kaplamıştı. Bazı partilerin faşist çeteleri vardı. Türkiye karanlık bir yok oluşa sürükleniyordu. Eşkiyalar hükümda olmuştu. Her yerde göz yaşı, kan vardı. İşte o gonlerde hain bakışlı, karanlık, silahlı gruplar evime gelerek beni ziyaret etmeye başladılar. Bunlar ziyaret değil, korkutucu tehditlerdi. Baskıydı. Manevi kuşatmaydı zulümdü. Kendi ideolojileri doğrultusunda filmler yapmamı istiyorlardı. Bu iş onlar için çok önemliydi. Çünkü onlar için için yapacağım bir film Cüneyt Arkın dahil, Cüneyt Arkın sevdalısı, hayranı milyonlarca gencin onların eylemlerini onaylaması anlamına geleceği gibi bu gençlerin çoğu da onların saflarına katılacaktı. Aşırı sağ, sol gruplar ve diğer gruplar için bu film yapma işi hayati önem taşıyordu. Beni ikna etmek için, kanlı, kansız her şeyi göze almışlardı. Gereği gibi hepsine hayır dedim” diyerek açıkladı.

 ‘DELİ YUSUF’UN SETİNDE KURŞUNLANDI

Bir akşam Topağacı’nda oturan çok önemli bir yapımcı çağırdığı için gittiginde o karanlık yüzlerle karşılaştığını belirten Arkın, kitabında o evden zar zor taksiye benerek kaçtığını anlatıyor. Eşi Betül Arkın’ın Avrupa’ya gidip izlerini kaybettirmesi için çok yalvardığını yazan Arkın, “Çocuklarımı öldüreceklerdi, ailece çok zor günler geçirdik” diyerek 80 ihlitalinde yaşadığı anısını paylaştı… Cüneyt Arkın Atıf Yılmaz’ın yönettiği “Deli Yusuf” filminde de ayağından kurşunlandığını belirtti. Cüneyt Arkın 80'li yıllarda gelen seks filmi tekliflerini de geri çevirdiğini belirterek sakatlandığı dönemde kendisine seks filmi teklif eden yapımcıyı cezalandırarak hiç film çekmediğini söyledi. OLCAY ÜNAL SERT
Editör: TE Bilisim