Yapımcılığını Ali Avcı'nın, yönetmenliğini Ali Engin'in yaptığı Dursun Çavuş sinema filminin daha önce 13 Aralık 2013 tarihinde vizyona girmesi düşünülürken 10 Ocak 2014 tarihi üzerinde mutabık kalınmış olmasına rağmen, ülkenin siyasi gündeminin hızla değişimi, filmin bir seçim komedisi olması nedeniyle oluşabilecek her türlü sıkıntının önüne geçmek adına filmin dağıtımcı şirketi olan Medyavizyon ile yapılan toplantılar neticesinde filmin selameti, verilen zahmet ve emeklerin karşılığının alınması, bugüne kadar Adıyaman'da çekilen ve konusunu Adıyaman'ın yaşamış gerçek halk kahramanlarından biri olan Dursun Çavuş'un hikayesini anlatan filmin amacına hizmet edebilmesi ve Adıyaman halkının gururla izleyeceği bir sinema filmi haline dönüşebilmesi için en doğru takvim olarak 14 Mart 2014 tarihi üzerinde karar verilmiştir.

Ali Engin’in yönetmenliğini yaptığı Dursun Çavuş sinema filminde Dondurmam Kaymak adlı sinema filmiyle ünlenen Turan Özdemir başrolde oynuyor. Dursun Çavuş filminin aynı zamanda senaryosunu yazan Ali Engin, Dursun Çavuş filminin sıcak bir Anadolu hikayesi olduğunu söylüyor . Dursun Çavuş filminin diğer oyuncuları ise Sinan Bengier, Burçin Abdullah, Perihan Savaş, Umut Oğuz, Oguzhan Yıldız, Seden Kızıltunç, Naci Taşdöğen, Ali Tutal, Yunus Bülbül, Selahattin Taşdöğen, Mahmut hekimoğlu, Bülent Polat, Çetin Yeltekin, Semra Sima ve Okan Özdil’in haricinde Adıyaman şehir Tiyatrosundan oyuncularda rol almaktadır. 
Gerçek hikayeden yola çıkılarak hazırlanan filmin konusu söyle, 1973 yıllarında Adıyaman’da yaşayan Dursun Çavuş postacılık yaparak geçimini sağlayan sade bir vatandaştır. Oğlu Abuzer’in belediye 
başkanı Reşat ağanın kızına aşık olması ile işler karışır, ağayla ters düşen Dursun çavuş karısı Server ve arkadaşlarının gazına gelip emekliliği ister ve belediye başkanlığına adaylığını koyar. Seçim kampanyaları boyunca Dursun çavuş ‘un yanından ayrılmayan binlerce Adıyaman’lı Dursun çavuş’un başkan olacağına kesin gözle bakarlar. Ama Dursun çavuş bir seçim oyununa gelmiştir. Ve sandıktan 3 oyla ayrılır.
Adıyaman ve Samsun kardeş şehir olarak Feshanede de buluşacaklar. Dursun çavuş sinema filminin galası 11 Martta Harbiye Cemal Reşit Reyde yapılacak ve ilk defa Feshanede Samsun günlerinde 13 Mart perşembe akşamında 2. kez oyuncuları ile galası yapılacak.Samsun günleri 13.14.15.16. Mart Tarihlerinde gerçekleşecek ve muhteşem konserler,animasyonlar ve samsun yöresinin yemekleri etkinlikleri,adıyaman yemekleri etkinlikleri canlı yayınlarda halka yansıtılacak.4 gün boyunca dolu solu bir samsun günleri yaşanacak.

Dursun Çavuş sinema filminin yapımını ise Evrensel Medya ve proses medya üstlenmiş bulunuyor.
Editör: TE Bilisim