78 yaşında akciğer ödemi sonucu hayatını kaybeden Bora için ilk tören Akatlar Kültür Merkezi'nde bir tören düzenlendi.

EFSANE SON YOLCULUĞUNA TÖRENLE UĞURLANDI

Törene Ekrem Bora'nın eşi Gül Bora, kızları Lale Bora, Yasemin Bora, Sevil Kayıhan, damadı Ümit Kayıhan torunu Ekrem Kayıhan ile Bora ailesinin yakınları katıldı. Bora ailesini sinema sanatçıları Kadir İnanır, Eşref Kolçak, İzzet Günay, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Cüneyt Arkın, Selda Alkor, şarkıcı Adnan Şenses, senarist Safa Önal ve sinema emekçileri yalnız bırakmadı.

TORUNU DEDESİNİN KIYAFETLERİYLE TABUTUN BAŞINDA BEKLEDİ

Akatlar Kültür Merkez, sahnesine getirilen Ekrem Bora'nın cenazesi başında torunu Ekrem Kayıhan bekledi. Kayıhan, dedesinin ceketi ve pantalonunu giyerek son görevini yerine getirdi. Bu arada Bora'nın tabutuna kırmızı karanfiller ve gönül verdiği Fenerbahçe'nin bayrağı konuldu. Tabutun yanına eşi ve torunları ile kızlarının çiçekleri de konuldu.

"EKREM AĞABEY'İN ÖLÜMÜ ŞAKA GİBİ "

Törene katılan sinema sanatçısı Fikret Hakan, "Geçen Ağustos ayında Bodrum'da hastanete kaldırıldığını duymuştum. Allah'tan krizi atlatmıştı yoğun bakımdan çıkarılmıştı çok iyiydi. Çok sevindim fakat bu arada ilişkimiz kopuk kaldı. Meğer rahatsızlanmış hiç haberimiz olmadı. Duyduğum zaman da beynimden vurulmuşa döndüm. Hiç beklemediğim bir olaydı. Ama başka bir yerden ödem yapmış bünye. Yorgun düşmüş herhalde. Toprağı bol olsun ne diyelim. Allah yaşayanlara sıhhat versin " diye konuştu.

Sinema sanaçısı Selda Alkor ise, "Duygular ve söz bitiyor. Sözün bittiüği an bu an olsa gerek. Nurlar içinde yatsın. Şaka gibi geliyor bazı şeyler. Ekrem ağabeyin ölümü şaka gibi tam 1 Nisan şakası oldu " şeklinde konuştu.

HÜLYA KOÇYİĞİT: SARILIP DOYA DOYA ÖPEMEDİM


Hülya Koçyiğit, Ekrem Bora'yı sevenlerin kendisine veda etmek için bir araya geldiklerini ifade ederek, ''Hastanede yüzümüzde maske vardı, sarılıp doya doya öpemedim ama 50 yıldır senin o sıcak baba gibi, ağabey gibi kucaklayan, saran dostluğunu yaşadım. Türk sineması var oldukça seni eserlerinle hatırlayacaklar, biz de seni dostluğunda hatırlayacağız'' dedi.


TÜRKAN ŞORAY: SİNEMAMIZ BÜYÜK BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ


Türkan Şoray elindeki çiçeği Ekrem Bora'nın tabutunun üzerine bıraktıktan sonra ''Bugün burada tüm onu sevenleri, sinemada yıllarca birlikte olduğum yol arkadaşlarımı, sinemaya emek verenleri görüyorum. Böyle acı bir günde bir aradayız. Bu öyle bir acı ki, kelimelerle tarif edilebilecek bir acı değil. Sinemamız gerçekten büyük bir değerini kaybetti. Bizler de çok iyi bir dost ve yakın yol arkadaşımızı kaybettik. Ancak o, Türk sinemasında sonsuza kadar yaşayacak. Bizlerin de kalbinde sonsuza kadar yaşayacak'' diye konuştu.

Fatma Girik tabutun başına geldiğinde göz yaşlarını tutamayarak, ''Seni sevenler, dostların buradalar'' dedi.

Senarist Safa Önal, Ekrem Bora'nın yiğit ve mert bir insan olduğunu dile getirerek, ''Yaman bir adamdı. Hiç sıradan olmadı'' diye konuştu.

Merhum Sadri Alışık'ın oğlu Kerem Alışık, Ekrem Bora'nın halkın içinden gelmiş birisi olduğunu ve onun için halkın onu bağrına bastığını dile getirdi.

Kıvanç Tatlıtuğ, Ekrem Bora'dan çok şey öğrendiğini dile getirerek, Bora'yı tanımaktan dolayı onur duyduğunu ifade etti.

Ekrem Bora'nın küçük kızı Yasemin Bora da babasıyla anılarını anlatarak, ''Babam halkın sevdiği bir insandı, halk adamıydı. İyi ki onun kızıyım'' dedi.

ERTUĞRUL GÜNAY TÖREN İÇİN PROGRAMINI İPTAL ETTİ
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da Ankara'daki programını iptal ederek sanatçının İstanbul'da düzenlenecek cenaze törenine katılma kararı aldı.

Gerçek adı Ekrem Şerif Uçak olan ve ilk filmi 'Alın Yazısı'nı, 1955 yılında çeviren Bora birçok filmde başrolde oynamıştı ve 2 Altın Portakal Ödülü sahibiydi.

Zincirlikuyu Mezarlığına defnedilecek.
Konuşmaların ardından Ekrem Bora'nın cenazesi, alkışlarla cenaze namazının kılınacağı Zincirlikuyu Camisi'ne götürülmek üzere araca konuldu.

Editör: TE Bilisim