TÜRK SİNEMASI ULU ÇINARI EKREM BORA'YI TOPRAĞA VERDİ.

Bugün bir tarih yazıldı.Türk sineması böyle bir kalabalık görmedi.Türk sinemasının gelmiş geçmiş bütün oyuncuları,yönetmenleri,yapımcıları,iş dünyası komple cenazedeydi.Kimler yoktu ki kimler, şöyle bir sıralarsak gelenleri ; ''Kültür Bakanı Ertuğrul Günay,Orhan Gencebay, işadamı Yılmaz Ulusoy, Kadir İnanır, Engin Çağlar, Filiz Çağlar, Ediz Hun, İzzet Günay, Hülya Koçyiğit, Perihan Savaş, Selma Güneri, Fatma Girik, Türkan Şoray, Türker İnanoğlu, Çolpan lhan, Nilüfer Aydan, Salih Güney, Fikret Hakan, Safa Önal, Mine Soley, Kuzey Vargın, Levent İnanır, Romalı Perihan, Ümit Efekan, Eşref Kolçak, Serdar Gökhan, Selda Alkor, Yılmaz Atadeniz, Süleyman Turan, Mahmut Hekimoğlu, Ferdi Merter Fosforoğlu, Tamer Yiğit, Cüneyt Arkın, Tuğrul Meteer, Mahsun Kırmızıgül, Adnan Şenses, Selami Şahin, Yusuf sezgin, Seren Serengil, Teoman Ayık, Nuri Alço, Ali Sunal, Kerem Alışık, Kıvanç Tatlıtuğ, Tanju Gürsu, Nurettin Soydan, Songül Öden, Yıldırım Yanılmaz, Vadullah Taş, İsmail Güneş, Nihal Menzil, Kaya Çilingiroğlu, Kıvanç Terzioğlu, Beşiktaş belediye başkanı İsmail Ünal ve Şişli belediye başkanı Mustafa Sarıgül, Tolga Savacı, Demet Akbağ, Mehmet Ali Alabora ve Ekrem Bora'nın eşi Gül Bora ile ailesi, torunları ve sevenleri vardı.

Türkan Şoray, Ekrem Bora'yı son yolculuğuna uğurladı.

Akatlar kültür merkezinde düzenlenen törende sırasıyla konuşmalar yapan oyuncular Ekrem Bora'nın hayatlarındaki yerlerinden kesitler sunarak hatıralarını anlattılar ve hüzünlü dakikalar yaşandı. Her konuşmacı Ekrem Bora'nın nasıl bir baba olduğunu, nasıl bir oyuncu olduğunu, nasıl bir insan olduğunu anlattılar ve öve öve bitiremediler.

Türk Sineması'nın Sultanları Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik, Ekrem Bora'yı son yolculuğuna uğurladı. 

Türk sinemasının ulu çınarı Ekrem Bora cenazesinde bütün sinemacıları bir araya getirirken de birlik beraberlik örneği olmuş oldu. Eşi Gül Bora, kızları Lale, Yasemin ve Sevil Kayıhan'la damadı Ümit Kayıhan ve torunları Ekrem Kayıhan'ın cenazede çok üzgün oldukları görüldü. Cenazeye çelenk gönderenler ve bağışta bulunanlar da gözlerden kaçmadı. Cenazeye basınında ilgisi büyüktü.

Eşref Kolçak, Perihan Savaş,  Ümit Efegan ve Muhsun Kırmızıgül'ün yanı sıra çok sayıda sinema emekçisi törene katıldı. Törende göz yaşları sel oldu aktı.



Kadir İnanır, Çolpan İlhan


Ekrem Bora'dan çok şey öğrendiğini söyleyen Kıvanç Tatlıtuğ, sanatçının tabutunu öperek veda etti.

Kıvanç Tatlıtuğ, Ekrem Bora'nın tabutuna son kez dokunarak güçlükle ayrıldı.


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kadir İnanır, Serdar Gökhan, Türker İnanoğlu ve Eşref Kolçak törende görülüyor.


Seren Serengil, İşadamı Yılmaz Ulusoy ve Eşref Kolçak, Zincirlukuyu mezarlığında ki cenaze törenine katıldı.


Fatma Girik, göz yaşlarına boğuldu. 


Ali Sunal, duygusal bir konuşma yaptı.


Fikret Hakan, Ekrem Bora'yı son yolculuğuna uğurladı.


Ekrem Bora'nın torunu sanatçının mezarına çiçek bıraktı.

magazinsortie.com olarak Türk Sinemasının Çınarı Ekrem Bora'ya Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar dileriz. Türk Sineması'nın ve sevenlerinin başı sağolsun.

Haber ve Fotoğraflar : Muharrem ERDEMİR
Editör: TE Bilisim