Titanik (Titanic) sinema filmininin sayısız fotoğrafının yer aldığı özel bir arşiv koleksiyonu olan Düztaş, bugüne kadar sinemada 11 kez Titanic’i seyretmiş ve binlerce kez de DVD, VCD ve VHS kasetlerden filmi izlemiş.

Erkan Düzdaş’ın bu ilgisi tabi ki karşılıksız kalmadı. Geçtiğimiz günlerde hayatının en güzel hediyelerinden birini alarak özel olarak davetli olduğu Londra da Titanic Live World Premiere gecesinde en ön sıradan filmi izleyen Düzdaş filmin yönetmeni James Cameron ile tanışma imkanını yakaladı.

Erkan Düzdaş

Düzdaş; “Titanic’i en ön koltuktan yönetmeniyle birlikte izlemek benim için büyük onur oldu. Binlerce kişi ile birlikte filmi izledikten sonra canlı orkestra eşliğinde bu tarihi ana tanıklık ettiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Gecenin vip salonunda James Çameron’la tanışma fırsatı yakladım. Film gösteriminin ertesi günü Tıtanıc gemisinin hareket ettigi yer olan ünlü Southampton limanına götürüldüm, yaşanmış bir tarih üzerinde yürümek beni çok duygulandırdı.” dedi.
Müzenin ilk önüne geldiğinde elleri ve ayaklarının titrediğini söyleyen Erkan Düzdaş “Ne olursa olsun, hiç vazgeçmesinler hayellerinin peşinden koşsunlar, bir gün o mutlaka gerçek oluyor, ben yaşadım ve paylaşmak istedim.” dedi.

Erkan Düzdaş'ın mutluluğu Albert Royal Hall'de gözlerinden okunuyordu.

Editör: TE Bilisim