'Beyaz Melek”, “Güneşi Gördüm” ve “New York’ta Beş Minare”, “Mucize” filmleriyle  sinema dünyasının en çok sevilen ve en çok takip edilen isimlerinden olan Mahsun Kırmızıgül,  ‘Mucize 2’ filmi için deneyimli oyuncu Fikret Kuşkan’la anlaştı. 

Talat Bulut, taciz iddialarıyla gündeme geldikten sonra mahkeme tarafından aklanmıştı. 'Yasak Elma'ya devam edecek olan usta oyuncu set programının yoğunluğu nedeniyle sinema filminin devamı niteliğinde ki 'Mucize 2 - Aşk' da yer alamadı.

1 Mart 2019’da, Boyut Film/ Murat Tokat yapımcılığında vizyona girecek filmde Fikret Kuşkan, ‘Muallim Mahir’ rolüne can verecek. İlk filmde şark hizmeti için Doğu’ya giden Egeli Muallim Mahir, bu kez izleyiciye Ege’nin incisi Foça’dan seslenecek. Sinemaseverler Mahir’in gözünden 1960'dan 1972'ye kadar devam eden 12 yıllık bir dönemi izleyecek.  7 yıl önce birlikte çalıştıkları Kırmızıgül’ün yönettiği ‘Hayat Devam Ediyor’ dizisinden sonra yolları kesişen Fikret Kuşkan ve Mahsun Kırmızıgül, ilk kez bir sinema filminde birlikte rol alacak.  Mucize 2’nin çekimleri İzmir ve Foça’da gerçekleştirilecek. Çekim mekanlarını birlikte gezen Kırmızıgül ile Kuşkan, rolü özümseyebilmek için beraber vakit geçirerek, sürekli fikir alışverişinde bulunuyor. Fikret Kuşkan, Muallim Mahir rolü için sıkı bir diyetle 15 kilo verdi.

“İNSANI KENDİSİYLE YÜZLEŞTİREN BİR FİLM”

Mucize’yi 2015’te izlediğini ve çok etkilendiğini belirten Kuşkan “Mucize’nin ilk filmini izlemiştim. İnsana dokunan bir hikayesi var, insanımızı anlatan ve bireylerin birbirinden ayrıcalıksız olduğunu gösteren bir yapım.  İnsanı kendisiyle de yüzleştiren bir film. Bir olmanın, birlikte olmanın ne kadar değerli olduğunu; başarılamayacak hiçbir şeyin olamayacağını, bütün zorlukların üstesinden gelinebileceğini vurgulaması çok değerli. Toplumsal idealizmin ve ahlakın yüksek oranda oluşu da beni etkiledi” cümleleriyle Mucize 2 ‘de yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. 

Fikret Kuşkan, ‘Sizin en büyük mucizeniz nedir?’ sorusuna ise “Mucize benim için hayat vermek, ruh üflemek gibi bir şey sanırım. Benim en büyük mucizelerim iki oğlum bir de evliliğimdir” yanıtını verdi. 

Şu sıralar tamamen Muallim Mahir rolüne odaklandığını söyleyen Fikret Kuşkan “Şu an kapanma aşamasındayım, Eylül’ün 7’sinden sonra doğum başlayacak” şeklinde konuştu. Mucize 2 çekimleri, 8 Eylül’de start alıyor.

Editör: TE Bilisim