6-16 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Toronto Ulusararası Film Festivali’nde dünya prömiyeri yapılan film, Toronto’da seyirciden övgüler aldı. Daha sonra San Sebastian Film Festivali, Asya Pasifik Film Festivali ve Camerimage Film Festivali’nde En İyi Sinematografi ödüllerini aldı, yanısıra Chicago, Talinn, Selanik Film Festivalleri gibi dünyanın hatırı sayılır birçok başka festivalinde yer aldı.
 
30 YILA, HASRETE VE SÜRGÜNE DİRENEN BİR AŞK
 
Filmin başrollerini dünya sinemasının starlarından Monica Bellucci, İran’lı efsanevi oyuncu Behrouz Vossoughi ile Türk sinemasından Yılmaz Erdoğan, Caner Cindoruk, Beren Saat, Belçim Bilgin, Ahmet Mümtaz Taylan paylaşıyor. 
Filmin başrol oyuncusu İran’ın efsanevi oyuncusu Behrouz Vossoughi, 35 yıl sonra beyazperde ile Ghobadi’nin hikayesiyle yeniden buluştu.  90’in üzerinde filmiyle kariyerinin zirvesindeyken İran İslam Devrimi’nden 4 ay önce ülkesini terk ederek Amerika’ya kaçan oyuncu, bu filme kadar, 35 yıl hiç oyunculuk yapmadı.
 
Senaryosu gerçek olaylara dayanan film, İran’da 30 yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan İranlı şair Sahel Farzan’ın hayatının bu dönemini anlatıyor.
 
Ghobadi, 30 yıl önce ailesine öldüğü bildirildiği için, ülkeyi terk eden eşi ve çocuklarını bulmak için İstanbul’a gelen Sahel’in hikayesini geçmişi ve bugünü harmanlayarak anlatıyor.
 
30 yıl sonra hapishaneden çıkan Şair Sahel, kendisini öldü bildiği için İstanbul’a giden karısını bulmak üzere İstanbul’a gelir.  Sahel’in de, eşinin de hayatlarını alt üst eden kişinin de buluştuğu ortak nokta, “Aşk”tır.
 
Künye
 
Oyuncular
 
Behrouz Vossoughi
Monica Belluci
Yilmaz Erdoğan
Caner Cindoruk
Beren Saat
Arash Labaf
Belçim Bilgin
Ahmet Mümtaz Taylan
 
 
Yönetmen: Bahman Ghobadi
Senaryo: Bahman Ghobadi
Görüntü Yönetmeni: Touraj Aslani
Kurgu: Valérie Loiseleux
Tür: Romantik - Dram
Ses Kurgu: Thomas Robert
Ses Miksajı: Stéphane de Rocquigny
Müzik: Kayhan Kalhor

Gergedan Mevsimi'nin DVD'si 26 Ocak 2013 Cumartesi günü çıkıyor.
Editör: TE Bilisim