Gülben Ergen’in sinema kariyeriyle başlayan sohbette çok önemli ustalardan çok şey öğrenerek meslekte var olduğunu belirten Gülben Ergen “Set biterdi ben gitmezdim daha fazla ne öğrenebilirim diye dururdum. Konservatuara gidenlere de hep özenerek baktım. Onlar hayatta bir yabancı dil daha öğreniyorlar okullarında” dedi. Ergen “Kenan Işık’tan, Seyfi Dursunoğlu’ndan, Kadir İnanır’dan ve birçok ustadan çok şey öğrendim, Osman Yağmurdereli dediğim zaman burnumun direği sızlar, Osman Seden benim elimden çok tutmuştur” derken sinema ve dizi setlerindeki anılarından bahsetti.

“Evlatlarım Mesleğimin Önünde”

Gülben Ergen, Film Gibi Hayatlar programında hayatındaki önceliklerden de bahsetti: “Evlatlarım mesleğimin önünde!’ Var gücümle mesleğimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum, sahneye çıktığım zaman da kendime ve dinleyenlerime çok özeniyorum. Uzun süren zaman aralığı olsa da albüm yapıyorum müziğe olan saygımdan dolayı.”

Programda, Hülya Koçyiğit ve Gülben Ergen’in sinemada ve televizyonda canlandırdığı kadın karakterler üzerinden ülkemizdeki kadınların sorunlarına da değinildi. Kadınların sorunlarından ve bu sorunların çözümlerinden uzun uzun bahseden ikili, kadınlarımızın ne yapması gerektiğini, nasıl yapması gerektiğinden de bahsettiler.

Gülben Ergen “Üç erkek çocuk yetiştiriyorum, hiç ağam, paşam yoktur bizde” derken toplumsal cinsiyet eşitliğine de değinerek, çocuklarını bilerek mutfağa çağırdığını kek yapmayı öğrettiğini belirtti ve “İstiyorum ki mutfakta eşlerine, kız arkadaşlarına, sevgililerine yardım etsinler” dedi.

Biz Mustafa’yla Çok Yakın Akrabayız

Program boyunca kendi hayatından örneklere de yer varan Gülben Ergen, Hülya Koçyiğit’in sorusu üzerine boşanma sürecini de anlattı. Çocuklarının babası Mustafa Erdoğan’la çok yakın akraba olduklarını belirten Ergen “Doğum günleri, okul toplantıları, özel günler, yan yana gelmemiz gereken hastalık gibi, ya da bizim toplantı zamanlarımız da var, birlikte olmamız gerektiği zamanlar oluyor. Babanın da ağırlığı ve hakimiyeti çok önemli dediğim gibi biz en yakın akraba gibiyiz, anne ve babalık, kadın ve erkeklikten sıyrıldığı zaman cinsiyetsiz iki varlık oluyor ve o zaman çok kutsal bir şey oluyor. Çocukların sağlığı için çok değerli, o zaman anne ve babanın ayrılığı can acıtmıyor” dedi.

“Çocuklar Gülsün Diye Derneği benim bütün popülaritemden çok daha değerli “

Hülya Koçyiğit “Sen sadece kendi çocuklarını yetiştirmiyorsun sen Türkiye’nin çocuklarına da hizmet veriyorsun bütün kalbimle kutluyorum” diyerek Gülben Ergen’i Diyarbakır’da açtığı 39. Okul için de tebrik etti.” Gülben Ergen kurduğu derneği hayat felsefesi olarak gördüğünü belirtirken Koçyiğit’in “Peki anneler nasıl karşılıyor?” sorusuna: “Ben sizin evladınızın yüzünü güldürsem size en büyük hediyeyi vermiş olmaz mıyım?” diyerek cevap verdi.

Gülben Ergen’in çocukluğunun, hayatının dönüm noktalarının, müzik kariyerinin, gazetecilik günlerinin ve ‘Çocuklar Gülsün Diye’ derneğinin ve daha birçok konunun konuşulduğu “Film Gibi Hayatlar” çok özel bir bölümle Hülya Koçyiğit’in sunumuyla 27 Ekim Pazar günü saat 12:00’de TRT2’de.

Editör: TE Bilisim