Bu yıl Eskişehir’de 2.si düzenlenen Uluslararası Eskişehir Kral Midas Kısa Film Festivali' ne katılan Santırcıoğlu bu kez kamera önünde olmak yerine ekran karşısına geçerek değerlendirme yaptı. 30 Mayıs-3 Haziran tarihlerinde gerçekleşen festival kapsamında ulusal ve uluslar arası 100 den fazla filmin seyirciyle buluştuğu festivalde jüri üyesi olan Gülçin Santırcıoğlu, “Jürisi olduğum bu festivalde yer alan kaliteli kısa filmlerin oluşu, beni çok mutlu etti. Filmleri seçerken gerçekten çok zorlandım. Bu aslında Kısa Film Festivali adı altında olmasına rağmen sergiler, tiyatro oyunları, söyleşiler, workshoplar, konserler ve sokak gösterilerini de içinde barındıran kapsamlı bir kültür sanat festivalidir. Eskişehir halkının böyle bir festivale sahip olduğu için çok şanslı olduğunu düşünüyorum.” dedi.
Ayrıca yönetmen Ezel Akay, oyuncu Cengiz Bozkurt, senarist Emre Kavuk gibi isimlerinde de jüri üyesi olarak katıldığı festivalde 50 filme 15 dalda verilecek 25 ödülünde sahipleri belirlenecek. Festival jüri üyelerinin de katılımıyla 3 Haziran Pazar günü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Opera binasındaki Audio Visual gösterisi, oda konseri, kokteyl, ödül töreni ve ardından Jehan Barbur konseri ile son bulacak.
Soldan sağa serhat yeşil sermet yeşil oyuncu emre kavuk senarist gülçin santırcıoğlu oyuncu anıl ışık festival direktörü hülya karagöz koordinatör

Gülçin Şantırcıoğlu
Editör: TE Bilisim