'Ammar' Dünyayı korkutacak!

Yönetmen Özgür Bakar'ın senaryosunu Alper Kıvılcım ile birlikte yazdığı filmin müzikleri Ercüment Vural'a ait. Filmin bir diğer sürprizi de finalde Hayko Cepkin'in zikir ayinini andıran fonda seslendirdiği 'Bertaraf Et' adlı şarkı. Anadolu korku öğelerini Hitchcock filmlerinin özlenen gerilim atmosrferi ile dünyaya sunmayı hedefleyen "Ammar" 21 Mart'ta Türkiye'de, 27 Mart'ta Fransa, Almanya, Hollanda, Belçika ve Azerbaycan'da vizyona gireceğinin duyurulmasıyla birlikte başta Amerika (L.A), İspanya, Meksika, Kanada gibi birçok ülkeden gösterime girme talebi ve festival davetleri geldi.
15 günde çekti!
Türk Sineması'nın 100. yılında, korku filmleri başlığında önemli bir filma imza atan yönetmen Özgür Bakar, Halil Sezai'nin yoğunluğundan dolayı konuk oyuncu olarak yer alabildiğini belirterek filmine bir hayli güvendiğini söyledi. 15 günde filmin çekimlerini tamamladığını söyleyen Özgür Bakar, "Senaryo yazımı daha uzun sürdü ama iyi bir programla, kaliteli bir ekiple 15 günde çekimleri tamamladık. Ben komedi yazarlığından gelen biri olarak her zaman şunu söyledim, korkuyu yazmak kolay, çekmek zordur! Fantastik bir malzemeye inandırıp korkutup çekmek daha zor. Çünkü iyi bir komedi, iyi bir komedi oyuncusuyla çekilirken yönetmene çok fazla iş düşmüyor! Korku filmi, ışığıyla, makyajıyla, bütün enstrümanlarıyla daha bir harmanlama işi. Çekimler benim için çok eğlenceliydi tabi ama önemli olan seyircinin takdiri" dedi.
HALİL SEZAİ: KORKU FİLMİ ÇEKMEYİ BECEREMİYORUZ!
Halil Sezai "Hayatımda ilk kez bir korku filminde yer aldım. Filmde orada yaşayan yerli bir adamı oynuyorum. İlk kez ihtiyar bir adamı oynadım." dedi. Korku filmlerinin az çekilmesini neye bağlıyorsunuz sorusuna Sezai; "Beceremiyoruz çünkü! Hollywood'ta izlediğimiz korku filmlerinden sonra bizim yaptığımız filmler bize her zaman vasat ve komik geliyor! 'Ammar' filmindeki amaçta bu algıyı kırmak. Çok muhteşem bir ekiple çalışıldı, Hollywood'a çok yakın teknikler kullanıldı. O yüzden bu algı muhtemelen bu filmle yıkılacak, %99,9. Aslında onlardan eksik kalır bir tarafımızda yok. Sadece korku filmi çekecek yönetmen, yapımcı ve rol alacak oyuncu az. Ayrıca korku filmi seyircisi Türkiye de çok az, bu yüzdende korku filmi yapmayı yapımcılar çok tercih etmiyorlar." dedi.
RÜYALARIMA GİRMEDİ...
Filmi çekerken etkilendiğiniz sahne oldu mu sorusuna Sezai; "Benim makyajım yapılırken ve sahnelerim üstünden çekilirken, gerçekten garip oluyor ama rüyalarına da girmiyor! Kendimi öyle görmek bir acayip hissettirdi" dedi.
TERS KÖŞE YAPMAK BİZİ EĞLENDİRDİ
Daha çok sizi romantik filmlerde gördük, bu filmde seyirciyi ters köşeye yatırıyorsunuz, bu durumu hayranlarınız sizi nasıl karşılayacak?" sorusuna Halil Sezai, "Bu filmde öyle bir durumda olmak bizi keyiflendirdi, ters köşe yapmak bizi eğlendirdi. Yeni muhabbetlerimiz, hikayelerimizde geliyor." dedi.
Halil Sezai & Duygu Paracıklıoğlu

KARDEŞİM GEREKİRSE ÇOK SERT ELEŞTİRİYOR!
Daha önce 'İncir Reçeli'nde birlikte oynadınız, şimdi de "Ammar"da abi-kardeş oynuyorsunuz, birlikte oynamak nasıl bir duygu? sorusuna Halil Sezai, "Çok keyifli oluyor. Ortak projede yer almak bize keyif veriyor. Başkası gelipte tokatlayıp gitmiyor ama kardeşim bunu bana aleni bir şekilde, 'berbattı', 'rezildi' gibi şeyler söyleyebiliyor." dedi.
DUYGU PARACIKLIOĞLU: AĞABEYİM SANATIN HER ALANINDA BANA ÖRNEK OLDU
Duygu Paracıklıoğlu da "Bu film aslında bizim için bir anı. 70-80 yaşımıza bir araya geldiğimizde, 'açalım, izleyelim, nostalji yapalım' deriz, güzel şeyler bunlar. Birlikte oynamak zaten çok keyifli. Ağabeyim sanatın her alanında bana örnek oldu, ben onun sayesinde Konservatuara yazıldım." dedi. Bunun üzerine Halil Sezai, "Biz ağabey-kardeş'ten ziyade birlikte büyüdüğümüz için arkadaş gibiyiz!" diye konuştu. 
15-16 SAAT AĞLAMAK ÇOK ZORDU!
Duygu Paracıklıoğlu, "Maddi manevi, teknik olayların yanı sıra bütçede çok önemli. Aslında biz bu filmi yapımcısı için yapmamıştık, evde kendimize çekecektik. Ne kadar düşük bütçeli bir film yaparsak o kadar iyiydi bizim için, sonra yapımcımız Sami ağabey ben çekeceğim dediği için çekti." dedi. Film çekiminde sürekli ağlamak zor oldu musorusuna Duygu Paracıklıoğlu, "Ben vicks'te kullanmadım. Karşıyımdır vicks'e. Hep kendi gözyaşlarımdı onlar. Filmde gerçekten ağladım, helak oldum. Gerçekten zor. Esasında ağlamak zor değilde, kesintisiz 15-16 saat ağlamak çok zor! Aklıma üzüntülü şeyler getirerek ağlamadım. O ağlama otomatiğe bindi. Aklıma dedem öldü onu getireyim ağlayayım diye birşey yok. Yoğunlaştığınızda ağlayabiliyorsunuz." dedi.
TÜRK SİNEMASININ 100. YILINDA KORKU FİLMİ ÇEKEMEMEK BİZE YAKIŞMAZDI!
Duygu Paracıklıoğlu, "Bu sene Türk Sineması'nın 100. yılı, hâlâ korku filmi çekemiyor olmak ya da komik bir film çekmek sinemamıza yakışmazdı. Bu algıyı kırmak için elimizden geleni yaptık. Bir animasyon parçası için neredeyse filmin bütçesi kadar para harcayabiliyorsunuz. Efektler içinde Türkiye'de korku filmine para yatıracak yapımcı çok yok." dedi.

Duygu Paracıklıoğlu ve Ozan Akbaba 'Ammar' adlı korku filminde başarılı performanslarıyla dikkat çekiyor. Duygu Paracıklıoğlu rol gereği saatlerece ağlamak zorunda kaldığını belirtirken, Ozan Akbaba doğal oyunculuğu ve rahatlığıyla beğeni topladı. 
KORKU FİLMİNDE ROL ALMAK KORKU VERİCİ BİRŞEY!
Duygu Paracıklıoğlu'nun sevgilisini oynayan Ozan Akbaba ise "Korku filminde rol almak korku verici birşey ama tecrübe gereği oyunculukta profesyonelce davranıyoruz. Türkiye'de korku filmi çok az çekilen bir tür çünkü bu türde film çekebilen yönetmen ve prodüktör yok!" dedi.
Serdar Akbıyık: (Sinema eleştirmeni) Türk Sineması eğer Endüstri olacaksa bu tür filmlerin çekilmesi gerekiyor. Hasan Karacadağ ile Türk Sineması'nda korku türü oluşmaya başladı fakat bu tam anlamıyla bir türdeş olmadı. Bu oyunculuklardanda belli, eğer daha fazla korku filmi çekilirse oyunculuklarda daha çok oturur. Amerikan B sınıfı korku filmlerinden biraz apartma var, en azından Anadolu halk hikayelerinden etkilenmede açıkça belli. Ben korku filmlerinden korkarım. 80'lerde izlediğimiz Amerikanvari korku filmlerinden esinlenmeler var. Popcorn dediğimiz korku-gençlik filmi. Bu tür filmlerden illa baş yapıt beklenmez, oyunculukların sağlam olması gerekir. Oyunculukların daha da oturması gerekir. Bu biraz tabi tecrübe işi, şu an ki oyunculuklarımız Amerikan filmlerinden taklit diyebilirim. Finalde Hayko Cepkin'in şarkısı vardı, bu da beklenmedik birşey, sürpriz oldu. Bu film ne kötü, ne iyi bence olması gerektiği gibi. Müzik ile konuyu desteklemeleri çok güzel. Halil Sezai'nin konuk oyuncu olarakta olsa bulunması güzel. Hayko Cepkin zaten korkutuyor!

Kaynak: Olcay Ünal Sert / AKŞAM
Editör: TE Bilisim