Onur Ünlü'nün yazıp yönettiği, çekimleri Karaköy, Üsküdar Selimiye ve Hasköy'de yapılan 'İtirazım Var' komedi unsurlarının ağırlıkta olduğu bir polisiye film. Serkan Keskin'in İmam Selman Bulut'u canlandırdığı filmde camide bir cinayet işlenir. Polisin pek de ilgilenmediği cinayeti çözmek için Selman Bulut kolları sıva, bu esnada pekçok sıradışı durum yaşanır. Yönetmen Onur Ünlü'nün klasik polisiye kurallarına sadık kaldığı film 18 Nisan'da vizyona girecek.

SELMAN BULUT KARAKTERİ GENÇLİĞİMDEN BERİ KAFAMDAYDI
Yönetmen Onur Ünlü basın toplantısında, "Filmimizin çekimleri bitmek üzere, son bir iki günü. Bir dedektif imam hikayesi. Bir cinayet işleniyor, cinayeti çözmek bizim imama kalıyor. Türkiye de çok polisiye film yapılmıyor. Bizde aksiyondan ziyade komedi ve duygusal bir çalışma olsun istedik. Klasik polisiye filmi. Teknolojiyi kullanmadan, aklı ve duygularıyla hareket eden, gözlemleriyle sorunları çözmeyi çalışıyor. Cami imamının güzel bir kızı var, imam dışında ki herkes şüpheli. Orta ve alt sınıf insanların hikayesi. Selman Bulut karakteri gençliğimden beri çekmek istediğim bir karakterdi." dedi.

Yönetmen Onur Ünlü, 'Selman Bulut karakteri gençliğimden beri kafamdaydı' dedi.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER EMEKLİ ASKERİ CANLANDIRIYOR

2009'dan beri Sırrı Süreyya Önder ile tanıştıklarını söyleyen Onur Ünlü, "Sırrı ağabey ile çalışmak çok eğlenceliydi. Bu filmde emekli bir askeri canlandırıyor" dedi. Günümüzde yaşananlara bir gönderme mi var sorusuna Ünlü, "Hayır öyle birşey yok" diye yanıt verdi.

BİZİM İMAMIMIZ O ÇOCUKLARA KAPIYI AÇARDI

Filmde imam karakteriyle Gezi Olayları sırasında Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nde yaşananlara da değinecek misiniz sorusu üzerine Ünlü, "Bir eserle günlük siyaset olayları üzerinden aynı noktada bağlantı olması konusunda şüphelerim var. Bir eser çok fazla günlük siyasete, anlık şeylere gönderme yapmamalı. Biz bunu kullanmadık, hazır imam var, 'Aman Allah' diye de düşünmedik, öyle birşey yok!" dedi. Fakat sorarsanız, bizim imamımız o çocuklara kapıyı açardı!. Bu karakterin o imamla hiçbir ilgisi yok. O imamda zaten birşey yapmadı, kapıya gelenleri içeri aldı sadece. Herkesin yapması gereken şeyleri yaptı." dedi.
Hazal Kaya cami imamı Selman Bulut'un kızını oynuyor...

Cami imamı Selman Bulut'un (Serkan Keskin) kızı Zeynep'i canlandıran Hazal Kaya, 'Recep İvedik', 'Düğün Dernek' gibi gişe rekorları kıran komedi filmler varken polisiye filmde oynamak riskli değil mi sorusuna "Bugüne kadar yaptığım tercihler ortada. Onur Ünlü ile çalışmak çok istediğim birşeydi. Gerçekleşti, çok mutluyum." dedi. Cami imamının güzel sanatlar okuyan kızı Zeynep'i canlandıran Hazal Kaya, filmde rol gereği Öner Erkan ile aşk yaşayacak.

Hazal Kaya, "Onur Ünlü ile çalıştığım için çok mutluyum" dedi.


BİZ TEPKİLERE GÖRE İŞ YAPMIYORUZ

"Aşk-ı Memnu', 'Adını Feriha Koydum', 'Aşk' gbi dizilerde oynadınız bugüne kadar seyirciniz polisiye bir filmde kabullenir mi, tepkiler nasıl olur?" sorusuna Hazal Kaya, "Biz tepkilere göre iş yapmıyoruz! Bunun doğru olduğunu da düşünmüyorum. Onur Ünlü ile çalışmak istiyordum bu gerçek oldu ve mutluyum." dedi.
BİZİM JENERASYONDAN SİZE POLEMİK ÇIKMAZ
Son günlerde 'Aşk' dizisinde birlikte rol aldigi Aslihan Tandogan'la kıyaslanan ve aralarinda gerginlik oldugu iddia edilen Kaya'ya Aslihan'la aralarinin nasil oldugu sorulmasi uzerine "Artik boyle sorular sormaktan vazgecin. Aslı'yı çok seviyorum. Bizim jenerasyondan size polemik malzemesi cikmaz artık zorlamayın" diyerek sitem etti.
Aslı Tandoğan "Benden 10 yaş küçük biriyle kıyaslanıyor olmak ve onu seviyor olmak beni çok mutlu ediyor" deyince yazılı ve görsel medyada polemik başlamıştı ... Israrlı sorular üzerine Hazal Kaya son noktayı koydu: "Bende Aslı'yı çok seviyorum. Aslı aynı dizide oynayan oyuncuların karşılaştırılması karşısında bu sözü söylemiş anladığım kadarıyla. Artık bu karşılaştırmaların sonu gelsin, bizim jenerasyondan böyle bir malzeme çıkmayacağı artık anlaşılmıştır. Eskiye dayalı insanları karşılaştırmak gibi bir alışkanlık var. Ama bizden malzeme çıkmıyor, Aslı da bunu söylemiş anladığım kadarıyla." dedi.


SELMAN BULUT TATLI BİR ADAM

İmamı oynayan Serkan Keskin, "Farklı bir imamı oynuyorum. O yanlış bu doğru gibi birşey değil. Alışılmışın dışında çocuksu tarafı biraz daha fazla olan, gözü kara, esprili bir imam. Serkan olarak baktığımda, Selman Bulut tatlı bir adam." dedi. Keskin'e 'Bende Özledim' yayından kaldırıldığı hatıatılması üzerine Keskin ekibinin birbirinden kopmadigini soyleyerek " Bir proje biter diğeri başlar. Bizde önümüzdeki projelere bakiyoruz. Ayni ekiple tarihi kesin olmasada haziran ayında çekmeye başlayacağımız birşeyler var" diye konuştu.

Umut Kurt yakışıklı müezzini oynayacak...

Umut Kurt: "Caminin müezzinini oynuyorum. İnşallah seneye imam olacağım. Sanatla, heykelle, el beceleri olan bir karakter. Efrahim adlı bir karakteri canlandırıyorum. Onunda içinde küçük küçük sürprizleri var."

'İtirazım Var' adlı sinema filminde Öner Erkan ile Hazal Kaya rol gereği aşk yaşayacaklar
Öner Erkan: "Hazal'ın (Zeynep'in) erkek arkadaşını oynuyorum. Biraz da Serkan'ın oynadığı İmam karakterine yardım ediyorum.

Osman Sonant: "Ben komiseri oynuyorum. Cinayet masasından bir polisi canlandırıyorum" dedi. OLCAY ÜNAL SERT 
Editör: TE Bilisim