Türkiye’de türünün ilk ve tek örneği olan “htr2b Dönüşüm”den bir çift şanslı sinemasevere hoş bir sürpriz yapılacak.  28 Aralık cuma günü vizyona girecek olan film için bir şanslı çifte Atlas Sineması’nı kapatacak. Filmin resmi facebook sayfanında bulunan "özel gösterim" pencersini ‘tık’layan 50 bininci şanslı kişi 27 Aralık gecesi  saat tam 24.00’te partneriyle birlikte herkesten önce filmi izleme şansını elde edecek.
 
Reklam yönetmeni Osman Evre Tolga,’nın NTV’de izlediği The Independent Gazetesi’nin iddiası olan ‘893 Türk kobay öldü’ ve Yeni Aktüel’deki Şiddet Geni bulundu’ haberlerinden yola çıkarak şekillendirdiği korku filmi “htr2b Dönüşüm”  bu tür filmleri sevenleri oldukça mutlu edecek.   “Şiddet geni” olarak bilinen htr2b’den ve kobaylar üzerinde yapılan deneylerden yola çıkarak filmin senaryosunu da kendisi yazan Tolga; bugüne kadar yapılan korku filmi temalarından farklı olan yapımda yönetmen koltuğunda da oturdu.  “İçinde ne saklı olduğunu asla bilemezsin” sloganıyla yola çıkan filmde, başrol oyuncusu ve kahramanlar yok.
Kara Film, Fantastic Entertaintment ve Fono Film’in yapımcılığını, Medyavizyon’un dağıtımcılığını üstlendiği “htr2b Dönüşüm” de Serkan Altunorak, Veda Yurtsever İpek, Ahmet Somers, Teoman Kumbaracıbaşı, Canan Maktal, Tuğrul Tülek, Kübra Efe, Mesut Özkeçeci, Kutay Sandıkçı, Beyti Engin, Mert Tanık, Enes Mazak, Pervin Bağdat, Berkehan Tüter, Hüseyin Gülhuy, Ekim Mağden ve Aytuğ Civan rol alıyorlar.

htr2b korkutacak!
Editör: TE Bilisim