Akbağ, film için 7 hafta boyunca Mardin’de kaldı ve hem set ekibi hem de Mardinliler ile eğlenceli anlar yaşadı. Türkiye’nin sıcaktan kavrulduğu günlerde gerçekleşen çekimlerde sıcak kadar zaman zaman kum fırtınaları da ekibe zor anlar yaşattı.

Demet Akbağ’ın 7’si erkek 1’i kız olan çocuklarını da ekranların ünlü genç isimleri oynadı. Demet Akbağ’ın kızını BKM Mutfak ekibinden Burcu Gönder canlandırırken, oğulları olarak da kamera karşısına Bülent Çolak, Olgun Toker ,Haki Biçici, Ahmet Sarsılmaz, Doğukan Polat, Bahadır Efe ve Levent İdem geçti. Demet Akbağ senaryo gereği film boyunca Midyat’taki genç kızlar ve minik öğrencilerle keyifli çekimler gerçekleştirdi.

Senaryosunu Sermiyan Midyat’ın yazdığı ve yönettiği “Hükümet Kadın”da Demet Akbağ, Güneydoğu’’nun ilk kadın belediye başkanının hikayesini, başına gelen binbir eğlenceli macera ile anlatıyor.

“Hükümet Kadın’da Demet Akbağ’a Sermiyan Midyat, Mahir İpek, Ercan Kesal, Burcu Gönder, Gülhan Tekin, Cezmi Baskın, Renan Bilek, Rıza Akın, Bülent Çolak, Olgun Toker, Haki Biçici, Ahmet Sarsılmaz, Doğukan Polat, Bahadır Efe, Ayberk Atilla, İpek Bilgin, Aziz Sarvan, Kemal Uçar, Bahadır Efe, Orçun Kaptan, Sarp Aydınoğlu eşlik ediyor.

Editör: TE Bilisim