Türk Sineması'nın usta oyuncusu Hülya Koçyiğit, Üsküdar Üniversitesinin toplumu, doğayı, evreni düşünen, yaşamı ile örnek olan ve ilham veren kişilere ve kurumlara verdiği Yüksek İnsani Değerler Ödülüne layık görüldü. Sanatçı Hülya Koçyiğit’e ödülü Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan takdim edildi.

3. Yüksek İnsan Değerler Ödülü, bu yıl ilk kez bir sanatçıya verildi. Toplumu bir arada tutan aile değerlerinin yaşatılmasında örnek yaşamı, toplumun katmanlarını bir arada tutan saygı kültürünün yerleşmesine katkıları, sosyal sorumluluk alanındaki faaliyetleri ve türk sinema sanatında özgün etkisi sebebiyle Hülya Koçyiğit’e sunuldu.

Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen ödül töreninde sanatçı Hülya Koçyiğit’e ödülünü Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan takdim etti.

Hülya Koçyiğit: “Üsküdar Üniversitesi’ne insanlığı bize hatırlattığı için teşekkür ederim”

Hülya Koçyiğit, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Üsküdar Üniversitesi’nin düşünerek hayata geçirdiği, gerçekten günümüzde bir kez daha hatırlamamız gereken insanlığı bize hatırlattığı için ve beni bu ödüle layık gördükleri için huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Böyle bir ödüle layık görülmek büyük bir onur. Bunun için çok müteşekkirim.

Ben küçücük bir kızken annem ‘Kardeşlerine örnek olacaksın, onun için herşeyden önce iyi insan olmayı öğrenmelisin’ demişti. İyi insan olmayı öğrenmek, evet iyi insan olmak öğrenilebilen bir şey. Öncelikle ailede başlıyor. Bu ödülün anlamını dile getiren, fedakarlık, sadakat, adalet, dürüstlük, samimiyet ve niceleri tüm bu duygular öğrenilebilen duygular ama nedense günümüzde bu duygulardan yavaş yavaş uzaklaştığımızı fark ediyorum. Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada. Gerçekten adalet, merhamet, paylaşım ve niceleri yok olmakta ve erimekte. Bunları bize yenden hatırlatan Üsküdar Üniversitesinin bu Yüksek İnsani Değerler Ödülüm için tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bize yeniden insan ne demek bunu anlattığınız, bunu hatırlattığınız için. Daha sonraki yıllarda çok küçük yaşlarda ‘Susuz Yaz’ filmiyle birden Türkiye’nin şöhretli bir insanı olduğum zaman da annem bana ‘Hülya bak şimdi bu toplumda gençlerin ve kadınların rol modelisin. Onlar sana bakacaklar, seni izleyecekler ve seninle kendilerine bir yol çizecekler o nedenle kendine herşeyden önce iyi insan olmak için var gücünle çalışmalısın’ demişti. Bugün 50 küsür sene sonra böylesine anlamlı böyle bir ödüle layık görülmek beni çok çok duygulandırdı. Çok müteşekkirim, çok teşekkür ederim. Ömrümce bu değerlere layık olmaya çalıştım. Daha doğrusu bu asil millete layık olmaya çalıştım. Bugün bu ödülle bunu hak etmiş olmanın verdiği onuru, gururu yaşıyorum. Sağ olun var olun.”

Hülya Koçyiğit, dün şehit olan 8 askeri de anarak “Dün çok acı bir olay yaşadık. Çok değerli vatan evlatlarımızı kaybettik. Onlar ülkelerini korumak adına, sınırları korumak adına, yıllardır süren bu can acıtıcı terörü durdurmak adına, seve seve canlarını feda eden Mehmetçiklerimize huzurlarınızda minnet duygularımı sunmak istiyorum” diye konuştu.

Üsküdar Üniversitesi tarafından toplumsal değerlerin gelişmesi amacıyla topluma örnek olacak ve insanlığı iyiliğe teşvik edecek davranış, olay ve kişilerin ödüllendirilmesi hedefiyle verilen Yüksek İnsani Değerler Ödüllerinin üçüncüsü bu yıl da sahiplerini buldu.

Üsküdar Üniversitesi Senatosu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, bu yıl HülyaKoçyiğit’in yanı sıra Prof. Dr. Özcan Köknel, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, Prof. Dr. Colin Turner, Ampute Milli Takımı, Nuri Pakdil’e 3. Yüksek İnsani Değerler Ödülü verilmesine karar verildi.

Ödüller eğitim bursu ve İyilik Ormanı’nda fidana dönüşüyor

Üsküdar Üniversitesi Yüksek İnsani Değer Ödülü’nü alanlar adına Şile’deki Üsküdar Üniversitesi İyilik Ormanı’na birer fidan dikilirken; ödül alanlar adına 2018-2019 Akademik Yılı’nda bir öğrencinin bursu yine ödül alan kişiler adına verilecek.

Editör: TE Bilisim