Ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit, kısa bir süre önce yitirdiğimiz efsane yönetmen Metin Erksan’ın hayatında dönüm noktası olduğunu belirterek çok özel açıklamalar yaptı. Koçyiğit “Metin Erksan, benim gibi 15 yaşında hiçbir yeteneği olmayan birine başrol vererek hayatımın akışını değiştirdi. Susuz Yaz ile ilk uluslar arası ödülü (Altın Ayı) kazandık. Necati Cumalı’nın ‘Susuz Yaz’ romanı yaşanmış bir olay. Toplumsal bir konuyu anlatan filmde başrolü vermesi bana tüm kapıları açtı” dedi.

Kız kardeşi sayesinde ve annesi Melek hanımın büyük dikkati sonucu oyuncu oldu...


Koçyiğit sinemaya başlamasına vesile olan Metin Erksan’ın Susuz Yaz filmine dahil oluşunu şöyle anlattı.

3 kız kardeş şehir tiyatrosuna giderken, çocuk yıldız arandığını duyduklarını ve annesinin 4-5 yaşındaki kardeşi Nilüfer’i (Koçyiğit) usta yönetmene götürdüğünü belirten Hülya Koçyiğit, “Bu esnada bende sete ziyarete gidip geliyordum. Annem, ‘Susuz Yaz’ filmi için Metin Erksan’ın deneyimsiz bir oyuncu aradığını duyunca birgün beni aldı götürdü. Deneme çekimleri yapıldı ve başarılı olunca sinema serüvenim başlamış oldu. Kız kardeşim sayesinde ve annemin dikkati sonucu sinemaya başladım. Susuz Yaz’da başarılı olunca peş peşe filmler geldi. Hepimizin hayatı aslında film gibi.” dedi.

“Sinema mesleğime Türk Sineması’nın en önemli yönetmeni ile başladım.” 


“Sinema mesleğime Türk Sineması’nın en önemli yönetmeni ile başladım.”  diyen Koçyiğit; "Sinemaya ben hep eğitim olarak bakıyorum. Lütfü Akad, Metin Erksan, Halit Refiğ, Atıf Yılmaz; Türk Sineması’nda ulusal sinema yapmaya çabalamış entelektüel insanlardır. Kültür ve sanata katkıları büyük olmuştur. Hepsinin ruhu şâd olsun” dedi.

Olcay Ünal SERT / Magazinsortie.com ÖZEL HABERİ
Editör: TE Bilisim