Yeşilçam’ın efsane ismi Hülya Koçyiğit, Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü’nün düzenlediği  “Türk Sineması Günleri”  etkinliği kapsamında Yakındoğu Üniversitesi’nde Kıbrıslılarla buluştu.  Söyleşi öncesi üniversitede Koçyiğit’in ödüllü  filmlerinden “Susuz Yaz”,  “Derman” ve  “Kurbağalar”  filmlerinin gösterimi yapıldı. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen söyleşide katılımcılar sanatçıya Türk sineması ile ilgili sorular yönelttiler. Gelen sorulara içtenlikle cevap veren sanatçı, Türk Sineması ve yaşamından anıları hayranlarıyla paylaştı. 

Koçyiğit Müjdeyi Verdi

Bir hayranının: ‘’Sinemayla ilgili bir şeyler yapacak mısınız? Sizleri çok özledik’’ demesi üzerine Koçyiğit, “Mültecileri konu edinen yeni bir sinema filmi üzerinde çalışıyorum”  diyerek mülteci konusunun dünyanın şu andaki en önemli sorunlarından biri olduğunu” dile getirdi.

Hayranlarının fotoğraf çekme isteklerini de geri çevirmeyen Koçyiğit’e, Yakındoğu Üniversitesi Sinema Kulübü öğrencileri  çiçek takdim ederken, Kıbrıslı bir hayranının kendi yaptığı "Hülya Koçyiğit’’ yazılı kaligrafik tabak da sanatçıya hediye edildi.
Editör: TE Bilisim