Türk Sineması’nın efsane ismi Hülya Koçyiğit, TRT 2 ekranlarında yayınlanan “Film Gibi Hayatlar” programında sinemamızın değerlerini ağırlamaya devam ediyor. Koçyiğit’in bu haftaki konuğu hayatına mankenliği, oyunculuğu, müziği, resmi, yazıyı sığdıran, ülkemizin ilk milli mankeni, Yeşilçam filmlerinin vazgeçilmez oyuncusu Lale Belkıs oldu.

Programın başında Lale Belkıs eğitim aldığı Beyoğlu Olgunlaşma Enstitüsü’nde geçen yıllarını anlatırken, mankenliğe adım attığı ilk günlerden de bahsetti. Bir gün kıyafet provasında soket çoraplarını çıkartıp ipek çorapları giydiğinde hayatının değiştiğini belirten Belkıs kitabı “İpek Çoraplar”ı anlattı.

Hülya Koçyiğit “Türkiye mankenliği ilk sizinle tanıdı” derken, Lale Belkıs 15 yaşında çıktığı yurt dışında 62 gün süren yolculuk ile ilgili anılarını Film Gibi Hayatlar programında paylaştı.

“Hayatım Boyunca Hiç Kimse Bana Destek Olmadı”

Lale Belkıs, kariyer yolculuğunda hiç kimseden destek almadığını belirtirken “Ben hep doğru yoldaydım, ailemin istemediği hiçbir şey yapmadım, benimle hep gurur duydular. Destek olmaya gerek duymadılar, yönlendirmediler” dedi.

Lale Belkıs, babasının koyduğu Belkıs adının mankenliğinin ilk yıllarında çıktığı 62 gün süren gemi yolculuğu esnasında katılımcılardan Hakkı Devrim’in gemide iki Belkıs olduğu için “Sen lale gibisin” diyerek kendisine Lale adını verdiğini ve adının Lale Belkıs olarak kaldığını söyledi.

“Filmlerde hiç kimsenin karısı olmadım”

Mankenliğin ardından ilk olarak tiyatro sahnesinde yer alan ve daha sonra gelen sinema tekliflerini kabul ettiğini belirten Lale Belkıs’ın “Oynadığım filmlerde hiçbir zaman kimsenin eşi olmadım, hiçbir filmimde evlenmedim” sözleri dikkat çekti. Belkıs “Kendi başına, karakteri olan kadınlara hayat verdim” dedi.

Film setlerinden anılarını da anlatan Lale Belkıs Yeşilçam’ın kötü kadını olarak anılmayı sevmediğini belirtti ve bu konuyla ilgili duygularını ‘Film Gibi Hayatlar’ programında paylaştı: “Ben niye kötü kadını oldum Yeşilçam’ın? Ben de sevdim, sizler gelip elimden aldınız. Ben sevmiyorum kötü kadın olmayı, her rolü oynarım tabii ama kötü kadın olmayı sevmiyorum.”

“O Gittiğinden Beri Kendimi Çok Yalnız Hissediyorum”

Programın sonlarına doğru Lale Belkıs 2014 yılında aramızdan ayrılan 41 yıl evli kaldığı Ateşböceği Yalçın olarak ünlenen Yalçın Otağ’dan da bahsetti. “O gittiğinden beri kendimi çok yalnız hissediyorum. Yalçın bu şarkımı çok severdi” diyerek ‘Yalnızlığımı Hissettiğim Zaman’ şarkısını programda söyledi bu sırada stüdyoda duygusal anlar yaşandı. Telif haklarıyla ilgili de konuşan Lale Belkıs “O kadar filmim oynuyor ama bir kuruş alamıyorum” derken, eşinin rahatsızlandığı dönemde 5 evini de sattığını, kimseye muhtaç olmadığını belirtti.

Son olarak kitabı İpek Çoraplar’ın film olmasını dilediğini belirten Lale Belkıs’ın “Hala istediğim rolü canlandıramadım” sözleri de dikkat çekti. Hülya Koçyiğit’in sunumuyla Lale Belkıs’ın konuk olduğu “Film Gibi Hayatlar” çok özel bir bölümle 12 Ocak Pazar günü saat 12.00’de TRT2’de.

Editör: TE Bilisim