Hülya Koçyiğit yaptığı konuşmada; Türk sinemasının geçmişini temsil ettiğini, Cem Yılmaz'ın da geleceği temsil ettiğini söyleyerek sinemamızın 100. yılında Paris'te Türk filmlerinin gösteriliyor olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Usta sanatçı genç sinemacıları gönülden desteklediğini belirtirken, Cem Yılmaz da emeğe olan saygı ve sinemaya büyük bir aşkla bağlı olduğunu söyledi.

Hakkı Akil, üç yıldır Roma'de SRP İstanbul ile birlikte gerçekleştirilen Roma Türk Filmleri Festivali'nin ardından Paris'e atanmasıyla Türk sinemasını Paris'e taşıdıklarını söyledi. Bu yolculukta Cem Yılmaz'ın da hep yanlarında kendilerine destek verdiğinin üzerini çizdi.  Cem Yılmaz da bunun üzerine, “Sayın Büyükelçimiz'in bundan sonraki görevi neredeyse bilmekte yarar var, bavul hazırlayacağım!” diyerek espri yaptı.

Büyükelçi Hülya Koçyiğit'in kendilerini onurlandırdığını ve Kıvanç Tatlıtuğ'unda Paris'te olmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

Basın toplantısına Paris'te Türk Sinemasıyla Randevu'nun Kreatif Direktörü Serap Engin, Sinema Genel Müdürü Cem Erkul, T.C. Paris Türk Büyük Elçisi Hakkı Akil, T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı , Hülya Koçyiğit ve Cem YIlmaz katıldı.
Editör: TE Bilisim