Yirmi yıl önce Magazin Gazetecileri Derneği ödül gecesinde Kürtçe şarkı söyleyip, klip çekmek istediğini söylediği için linç edilen özgün müzik sanatçısının hayatından kesitler ilk kez beyaz perde de anlatılacak.

“İki Gözüm” de MGD (Magazin Gazetecileri Derneği) 'nin 1999 yılında İstanbul’da düzenlediği “Altın Objektif Ödül Töreni” nde sahneye çıktığında, Kürtçe şarkı söylemek ve bu şarkının klibini çekmek istediğini söylemesi üzerine geceye katılan bir grup davetli tarafından bölücü, hain ilan edilip adeta linç edilen ve sonrasında Paris’e sürgün giden özgün müzik sanatçısının hayatından kesitler yer alyor. Filmde özgün müzik sanatçısı karakterini Özgür Tüzer canlandırıyor.

Aleyna Solaker

Yapımcılığını 7. Sanat Sinema’nın yaptığı, yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavata ile Hakan Gürtop’un üstlendiği “İki Gözüm”adlı sinema filminin çekimleri kısa bir süre önce İstanbul’da başladı. Teknik hazırlıkları aylar önce başlayan ve büyük bir ekip tarafından İstanbul’un çeşitli yerlerinde çekilen film, daha çekimleri devam ederken ilgi ile takip ediliyor.

MGD(Magazin Gazetecileri Derneği)nin 1999 yılında İstanbul Maslak’daki beş yıldızlı bir otelde düzenlediği “Altın Objektif Ödül Töreni”nde ödülünü almak üzere sahneye çıktığında Kürtçe şarkı söylemek ve bu şarkının klibini çekmek istediğini söylemesi üzerine geceye katılan bir grup davetli tarafından bölücü ilan edilerek adeta linç edilen ve sonrasında Paris’e sürgün giden özgün müzik sanatçısının hayatından kesitlerin yer aldığı filmde,

başrolleri Özgür Tüzer ile Aleyna Solaker’in yanı sıra Serdar Orçin, Ruhi Sarı, Metin Yıldız, Yelda Reynaud ve halk müziği sanatçısı Ekin(Akkaş) paylaşıyorlar.

Gani Rüzgar Şavata’nın misafir sanatçı olarak rol aldığı “İki Gözüm” adlı filmin yapımcılığını ise Ömer Demiral, Eşref Bukan ve Koray Şavata yapıyorlar. İstanbul’un değişik mekânlarında çekimlerine devam eden filmin bir bölümü ise filme konu olan sanatçının hayatının son günlerini geçirdiği Paris’te de çekilecek. Merakla beklenen ve sosyal medyada yayınlanan teaser görüntüleri büyük ilgi gören “İki Gözüm” filmi 29 Kasım’da izleyicisi ile buluşacak…

(Kaynak: Basın Bülteni)

Editör: TE Bilisim