Daha önce “Fetih 1453” ve “Karaoğlan” filmlerinde rol alan oyuncu Volkan Keskin, filmin başrolünde yer alıyor… Görüntüsüyle İranlıların dikkatini çeken Volkan Keskin bu filmle dünyada yükselen İran sinemasında adını duyuracak.
 
Türkiye ile İran arasında ilk olma özelliği taşıyacak "Yarının Adı Başka" isimli sinema filminin çekimlerine Van'da başlandı.
 
İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin yanı sıra sanatsal ve kültürel ilişkilerin de geliştirilmesi adına bir süre önce Türkiye ve İran arasında ortak film yapımı anlaşması imzalandı. Bu kapsamda, hikayesi Vanlı yönetmen Mustafa Delazy'e, senaryosu ise İranlı yönetmen Moharram Zeinal Zadeh'e ait olan "Yarının Adı Başka" isimli film için Edremit ilçesine bağlı Köprüler Mahallesi'nde çekim platosu oluşturuldu.
 
Moharram Zeinal Zadeh, 1987 yılında “Bisikletçi” filminde başrol oynamış ve bu filmle bir çok ödül almıştı. “Yarının Adı Başka” bu filminin “Bisikletçi”nin devamı niteliğinde olması bekleniyor.
 
Yönetmenliğini Delazy ve Zadeh'in üstlendiği filmde Volkan Keskin, Zelal Dere, Fırat Tanış, Metin Keçeci ve Selahattin Taşdöğen gibi oyuncular rol alıyor.
 
Bir çobanın hayatını anlatan ve çekimlerinin yaklaşık 45 gün sürmesi öngörülen film, 2015 yılında vizyona girecek.
 
Filmin castı seçilirken hikayenin anlattığı karakterler özenle seçildi. İranlı yönetmen film için oyuncu ararken en çok dikkatini çeken isim Volkan Keskin oldu…
 
Volkan Keskin, görüntüsü ve oyunculuğuyla filmde bu role uygun görülürken filmde “Souriz İlkker” karakterini canlandıracak. 
Editör: TE Bilisim