Başrollerini Atilla Saral, Zeynep Gülmez, İlker Gürsoy, Mehmet Vanlıoğlu, Hüseyin Özay, Aydın Pusa, Burak Kaya, Sedat Kalkavan, ve Onur Bayraktar’ın paylaştığı filmin senarist ve yönetmeniğini İbrahim Biçer, Görüntü Yönetmenliğini ise Mahir Gül üstleniyor.

Filmin yapımcısı ve Taş Filmin sahibi İhsan Taş bütün konuklarını Hotel kapısında karşıladı. Mütavazi ve güleryüzlü olan başarılı yapımcı bir ilki de gerçekleştirdi.

Çiçeği burnunda genç yapımcı İhsan Taş, bu filmde emeği geçen herkese, oyuncularından, yazarına, teknik ekibine özetle tüm çalışanlara teşekkür etmek adına plaket verdi.

Büyük alkış alan genç yapımcı plaketleri bizzat kendi verdi ve tekrar teşekkür etti. "Zor şartlarda çalıştık ama ortaya çok güzel bir eser çıkardık. Dönem filmi çekmek gerçekten çok zahmetli bir iş. Her şeye çok dikkat etmeniz gerekiyor.
Çekimlerimizin Kış aylarına denk gelmesi ve hava şartlarının ağır olması da işlerimizi daha da zorlaştırdı ama çok şükürler olsun ki alnımızın akıyla çıktık işin içinden. En sevindiğim yanı ise kimseye bir zarar gelmeden kazasız belasız bitmesi. Olağanüstü bir performans sergileyen ekibimi yürekten kutluyorum" diye konuştu..

1950-1970 yılları arasında Bulgaristan'dan Türkiye'ye kaçmaya çalışan 3 Türk gencinin 'KAÇIŞ' hikâyesinin anlatıldığı senaryo önüne geldiğinde: "Bunu mutlaka yapmalıyım" demiş. Ona göre filmler aynı zamanda yaşanmışlıkları anlatmalı, bilinmeyenleri öğretmeli, tarihe de yer verilmeli ve kendi tarihine de sahip çıkılmalı düşüncesinde.

Filmde yılların başarılı oyuncularının yanı sıra genç yeteneklere de şans veren ve sinemaya kazandıran İhsan Taş “ikinci projemde daha da güzel süprizlerim olacak” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim