'Kapı' adlı sinema filmi, başrolünde yer alan Kadir İnanır için iki farklı sebepten özel bir anlam taşıyor. Biri, 50'nci Sanat Yılı'nda çekilen film olması, diğeriyse gösterime yaş günü arifesinde girmesi.

Kadir İnanır'ın çifte mutluluğu...


'Kapı' adlı sinema filmi, izleyiciyle, başrolünde yer alan Kadir İnanır'ın yaş günü arifesinde buluşacak. Aynı zamanda İnanır'ın 50'nci Sanat Yılı'nın filmi de olan 'Kapı', gösterime 12 Nisan'da girecek. 15 Nisan'da 70'inci yaş gününü kutlayacak olan sanatçıya 'Kapı'da başrollerde Vahide Perçin, Aybüke Pusat, Timur Acar ve Erdal Beşikçioğlu eşlik etti.

Galası bugün yapılıyor! (10 Nisan Çarşamba)

Nihat Durak'ın yönettiği, Filiz Üstün Durak'ın hem senaristi hem de Önder Köse ile ortak yapımcısı olduğu 'Kapı'da Süryani bir ailenin reisi olan 'Yakup'u canlandıran Kadir İnanır, 7 yıl sonra ilk kez bir sinema filminde rol aldı. Filmin galası ise bugün yapılıyor. Film, seyirciden ilk notunu bu akşamki galada alacak!

'KAPI'NIN KÜNYESİ
Vizyon Tarihi: 12 Nisan
Yönetmen: Nihat Durak
Senaryo: Filiz Üstün Durak
Yapım: Durak Film
Yapımcı: Filiz Üstün Durak & Önder Köse
Oyuncular: Kadir İnanır (Yakup), Vahide Perçin (Şemsa), Timur Acar (Remzi), Aybüke Pusat (Nardin), Erdal Beşikçioğlu (Efrem), Sermet Yeşil (Saim), Nilay Erdönmez (Asya), Özgün Çoban (Samuel), Reyhan Özdilek (Harran), Musa (Sinan Helvacı)
Müzik: Güldiyar Tanrıdağlı
Görüntü Yönetmeni: Eyüp Boz

'KAPI'NIN KONUSU
'Yakup' ile 'Şemsa', üç çocukları ve torunlarıyla birlikte Berlin'de yaşayan Süryani bir ailedir. Yirmi beş yıl önce Mardin'den Berlin'e göç etmişlerdir. Yeni hayatlarının mutlu bir gününde Mardin'den sarsıcı bir telefon gelir. O telefondan sonra 'Yakup', 'Şemsa' ve onları yalnız bırakmak istemeyen torunları 'Nardin'in Mardin'e yaptıkları seyahat, hepsinin kişisel yeni yolculuklarının da başlangıcı olacaktır.

Editör: TE Bilisim