SRP İstanbul'un, T.C. Paris Büyükelçisi Sayın Hakkı Akil’in ev sahipliğinde,T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğini alarak gerçekleştireceği "Paris'te Türk Sinemasıyla Randevu" 28-30 Kasım tarihlerinde perdelerini açacak.
 

"Paris'te Türk Sinemasıyla Randevu", şehrin kalbinin attığı dünyanın en ünlü bulvarlarından biri olan Champs Elysees üzerinde yer alan UGC Normandie sinemasının Mercedes salonunda, 28 Kasım, 2014 Cuma günü muhteşem bir açılış gecesiyle "start" verecek olan randevunun bu çok özel gecesine, "Kelebeğin Rüyası"nda şair Muzaffer Tayyip Uslu'yu canlandıran Kıvanç Tatlıtuğ  da katılacak.
 
Çevirdiği televizyon dizileriyle, özellikle de oyunculuğa ilk adım attığı 2005 yılında Songül Öden ile başrolü paylaştığı Gümüş ile Ortadoğu'nun yeni starı ilan edilen Kıvanç Tatlıtuğ, "Kelebeğin Rüyası" filmiyle  Paris'te sinema seyircisinin karşısına çıkacak. 2013'de Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği şiirsel hayatı konu alan Kelebeğin Rüyası'nda başrolleri  Mert Fırat, Farah Zeynep Abdullah ve Belçim Bilgin ile paylaşan Kıvanç Tatlıtuğ, II. Dünya Savaşı döneminde Zonguldak'ta yaşayan ve genç yaşta veremden ölen şairlerden Muzaffer Tayyip Uslu'yucanlandırıyor.
 
Paris'te Türk Sinemasıyla Randevu seçkisinde yer alan Kelebeğin Rüyası, 2013'te Türk sinemasının yabancı film oscarları için yarışan adayıydı.
 
TÜRK SİNEMASININ 100. YILI ŞEREFİNE
PARİS’TE BULUŞUYORUZ
 
Küresel başarı grafiğini üretkenliği, özgünlüğü ve dünya festivallerinden ödüllerle dönen filmleriyle sürekli yükselten sinemamızın en kapsamlı ve en renkli Paris çıkartması olacak etkinlik, Türkiye’nin öykülerinin çeşitliliğini ve her iki toplumun paylaştığı ortak duyguların derinliğini sergilemek için hayata geçirilen, sadece sinemanın  büyüsünün değil, kültürel inceliklerin ve yaşam zevkinin de paylaşıldığı bir köprü kuracak.
 
Her yıl geleneksel olarak farklı içerikler ve yeniliklerle Fransız seyircisiyle buluşacak etkinlik bu yılTürk sinemasının 100. yılı şerefine ithaf ediliyor. “Paris’te Türk Sinemasıyla Randevu” etkinliği kapsamında, şehrin kalbinin attığı Montparnasse bölgesinde yer alan kültür ve sanat merkezi Le Lucernaire'de ücretsiz olarak Fransız sinemaseverlerle buluşacak filmler;
 
Ömer Lütfü Akad'ın yönettiği, Hülya Koçyiğit'in başrolünü oynadığı "Gelin", Yılmaz Erdoğan'ın senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaparak Behçet Necatigil'i canlandırdığı "Kelebeğin Rüyası", Yavuz Turgul'un yönettiği, başrolünü Şener Şen'in oynadığı "Muhsin Bey", Cem Yılmaz'ın senaryosunu yazıp yönettiği ve başrolünü oynadığı "Pek Yakında" ve Nuri Bilge Ceylan'ın senaryosunu Ebru Ceylan ile birlikte yazıp, yönetmenliğini yaptığı, 2014 yılında 64. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülünü kazanan, Haluk Bilginer, Demet Akbağ ve Melisa Sözen'in başrollerini paylaştığı  "Kış Uykusu"...

Editör: TE Bilisim