Yılmaz Erdoğan'ın temmuz başından beri Zonguldak'ta çektiği merakla beklenen yeni filmi "Kelebeğin Rüyası"nın büyük bir kısmını çöpe attığı için çekimlerin uzadığı ortaya çıktı. Başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat'ın paylaştığı filmin çekilen ilk sahnelerini izleyince Erdoğan'ın büyük şok yaşadığı öğrenildi. Erdoğan birkaç yıldır senaryosunun üzerinde titizlikle çalıştığı filmin ortaya çıkan sahnelerini hiç beğenmedi. Özellikle Kıvanç Tatlıtuğ'un sakallı sahnelerini çok kötü bulduğu ortaya çıkan Erdoğan, filmin o bölümlerini tamamen çöpe attı. Ardından o sahneler yeniden çekildi ancak çıkan sonuç yine Erdoğan'ın içine sinmeyince sahneler tekrarlandı. Erdoğan'ın eşi Belçim Bilgin'in yanı sıra Farah Zeynep Abdullah'ın da rol aldığı filmin bazı bölümlerini yeniden çekmek için teknik ekiple anlaştığı öğrenildi.


İstanbul'da ada sahneleriyle devam edecek filmin bu nedenle büyük maddi zararda olduğu iddia edildi. Film, Zonguldak'ta genç yaşta veremden ölen şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu'nun yaşam hikâyesini anlatıyor. Kıvanç Tatlıtuğ'un veremli bir genci canlandırmak için 20 kilo verdiği filmde Yılmaz Erdoğan da o dönem iki şairin hocalığını yapan ünlü şair Behçet Necatigil'i canlandırdı.

Aynı olayı yaşamıştı

Yılmaz Erdoğan 2009'da çektiği "Neşeli Hayat"ın da bazı sahnelerini de farklı bir nedenden dolayı çöpe atmıştı. Erdoğan yine senaryosunu kendisinin yazıp yönettiği, başrolünü ise BKM Mutfak oyuncularıyla paylaştığı "Neşeli Hayat" filmini bitirdikten sonra yine şok yaşamıştı. Filmin bir kısmının görüntülerinin net olmadığı ortaya çıkınca Erdoğan, sahneleri tekrar çekmek için öğrencilerinin turnesinin bitmesini beklemek zorunda kalmıştı.

(Sercan Kısmet / Milliyet
Editör: TE Bilisim