BKM Film yapımı, “Hükümet Kadın” filminin oyuncuları, filmin gösterime girdiği haftayı seyirciyle buluşarak geçiriyor. Filmin başrol oyuncusu Demet Akbağ ve yönetmeni Sermiyan Midyat ile oyuncular Burcu Gönder, Gülhan Tekin, Haki Biçici ve Bahadır Efe, Ankara'dan sonra Mardin'de seyirciyle buluştular. Filmin çekildiği şehirde ekibe ilgi büyüktü. Cinamall'daki gösterim öncesi seyirciyi selamlayan ve onlara kısa bir konuşma yapan ekip, daha sonra da İçişleru Bakanı Muammer Güler ile buluştu. Filmi oyuncularla birlikte izleyen Bakan, çıkışta ekibe ve fime övgüler yağdırdı. " Filmi çok beğendim, farklı duygular içindeyim, bu filmden farklı modeller aldım." dedi.

Filmin başrol oyuncusu Demet Akbağ'a "hükümet kadını oynamak için hükümet gibi bir kadına ihtiyaç vardı" diyerek övgüler yağdıran Güler, filmin seyaryo yazarı ve yönetmeni Sermiyan Midyat'a da" böyle bir ailenin genetik özelliklerini taşıtığı için böyle güzel bir senaryo yazmış" dedi.

Filmin, kendisi için en önemli mesajının filmin başındaki " Bu dünya, senden olmayanlarla hoştur Hanna. Onların sana verdiği ilimlerle, kıymetlerle, gönüllerle hoştur. Sadece senin gibiler değil, senden olmayan da çok yaşasın ki, sen de yaşa. Hele bir de onun gözüyle gör şu fani dünyayı. Herkes beyaz olsa, o zaman beyazı fark edemezsin ki. Değil mi? Veyahut da siyah. Beyaz en güzel siyahta belli eder kendini. Beni ben yapan yegane şey, benden olmayandır. O yoksa, sen de yoksun. Ne anlamın kalır ne rengin belli olur, ne de tadın." diyaloğunda söylendiğini belirten Bakan, filmi " mükemmel bir film olmuş" diyerek tanımladı.


Hükümet Kadın ekibi, Bakan'ı uğurladıktan sonra da filmin gösterildiği salonları tek tek gezerek izleyiciyi selamladılar. Ekip Pazartesi günün de İzmir'de seyirciyle buluşuyor.

Başrolünü Demet Akbağ'ın üstlendiği filmin, senaryo yazarı ve yönetmeni ise Sermiyan Midyat. “Hükümet Kadın’da Demet Akbağ’a Sermiyan Midyat, Mahir İpek, Ercan Kesal, Burcu Gönder, Gülhan Tekin, Cezmi Baskın, Renan Bilek, Rıza Akın, Bülent Çolak, Olgun Toker, Haki Biçici, Ahmet Sarsılmaz, Doğukan Polat, Bahadır Efe, Ayberk Atilla, İpek Bilgin, Aziz Sarvan, Kemal Uçar, Bahadır Efe, Orçun Kaptan, Sarp Aydınoğlu eşlik ediyor.

Filmin konusu: 8 Çocuklu Midyatlı sıradan bir kadın olan Xate'nin komşularından tek farkı, kocasının Midyat Belediye Başkanı olmasıydı. Birgün, başına gelenler onun da Midyatlılar'ın da hayatını değiştirdi! Okuma yazması olmayan Xate Midyat Belediye Başkanı oldu! Mutfak işlerine girişir gibi giriştiği devlet işlerinde çocuklarının kendi aralarındaki çocukça rekabeti Midyat halkına kahkahalar attıran maceralara neden oldu. Ama hiçbir şey Xate'yi yolundan döndürmedi. Hükümet gibi kadın Xate, işleri elinin hamuru ile çözmenin yolunu her seferinde buldu. Midyat'ta henüz kimse farkında olmasa da sadece onun için değil tüm ülke için hayat eskisi gibi değildi aslında. Ama en azından Midyat’ın değişimine giden yol, kahkahalarla doluydu!

Hükümet Kadın sinema filmini ilk haftada 300 bini aşkın seyirci izledi.

Editör: TE Bilisim