Yönetmenliğini Ali Adnan Özgür’ün yaptığı başrolleri, Murat Akkoyunlu, Melih Selçuk,  Ceyda Ateş, Serdal Genç, Aylin Aslım, Yılmaz Gruda, Bedia Ener, Füsun Demirel, Volkan Başaran, Ezel Akay, Bahtiyar Engin, Güray Kip, Hilal Uysun, Melisa Toros, Adil Çelebi, Baran Seyhan, Kutay Kalabalık, Eda Tansever, Ufuk Bayraktar, Ömer Güney ve Erkan Can’ın paylaştığı “Bir acayip Soygun, Adana İşi” adlı sinema filminin çekimlerine Adana’da başlandı.
 
Murat Akkoyunlu’nun Maksut karakterini canlandırdığı filmde, Melih Şelçuk Şimşek karakterini canlandırırken, güzel oyuncu Ceyda Ateş ise Zeynep karakterini canlandıracak.
 
Ali Adnan Özgür’ün, Adana’da yaşanan gerçek bir soygun hikayesini mizahi bir dille anlatan yeni filmi “Bir acayip Soygun, Adana İşi”, özlenen aile komedisini vizyona taşımayı planlıyor.
 
 ‘Toprağın Çocukları’ ve ’Mazlum Kuzey’ filminden sonra, yeni çalışması ‘Adana İşi’ sinema filmi ile sevenleriyle buluşmaya hazırlana Yönetmen Ali Adnan Özgür, 2000’lerde Adana’da yaşanan gerçek bir soygun hikayesini mizahi bir dille anlatıyor. Filmde dürüst, çalışkan, iyiliksever iki Adanalı kafadarın maddi zorluklar içinde geçen yaşamlarından kurtulmak için verdikleri mücadeleyi anlatıyor.
 
Filmin konusu: Maksut ve Şimşek neşeli olmalarının yanı sıra fakir ve oldukça borçludurlar. Bu iki arkadaş hemen hemen bütün zamanlarını birlikte geçirirler. Maksut, eski karısından kurtulmak için yollar arayıp kadınlardan kaçarken, Şimşek ise sevdiği kadın olan Perihan’la evlenmek için didinip durmaktadır. Perihan’ı istemeye gitmeyi kafaya koyan Şimşek’in paraya ihtiyacı vardır.
 
Maksut ile Şimşek patlayan bir kalorifer kazanını tamir etmek için gittikleri apartmanın kazan dairesinin duvarının yıkılması üzerine kendilerini yandaki bankanın kasasında   bulurlar. Ne yapacağını bilemeyen ikili bankaların en büyük hırsızlar olduğuna karar verir ve kasadaki parayı alırlar. Parayı aldıktan sonra hayatları artık asla eskisi gibi olmayacaktır. Böylelikle kahramanlarımız kendilerini sıcak ve komik bir maceranın içinde bulurlar.
 
Kenan Öğüten’nin  Ayşe Bengü Çelik ile birlikte yazdığı öyküden beyazperdeye uyarlanan  ‘Roll Caption’ ile ‘Renk Sinema TV Yayıncılık” tarafından projelendirilen,  ‘Bir Acayip Soygun, Adana işi’ bu sene içinde vizyona Adana ve  İstanbul’da gala yaparak girmeyi planlıyor. Altın Koza festivalinde de yer alması beklenen filme T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı yanı sıra T.C Adana Valiliği , T.C Adana Büyükşehir Belediyesi destek veriyor.
Editör: TE Bilisim