70'lerin ve günümüzün Türkiye'sini karşılaştıran Göktay, "Tüneller yapıldı, şunlar bunlar yapıldı, Türkiye'de basılan gazete sayısı yükseldi ama gazete okuyucusu sayısı düştü" dedi. O yılların sanat dünyası ile günümüzdekini karşılaştıran usta oyuncu, "Sanat dünyası yozlaştı. O zamanın Yeşilçam'ı şimdikileri cebine koyar katlardı. Çok dürüst işler yapılıyordu. Türkiye'de daha çok film çekiliyordu. Brütü neti hesap edilir ama daha çok üretim vardı. O günlerden bu güne 36 tane tiyatro kapandı. Çoğu avm oldu, pasaj oldu" dedi. Göktay, Türk tiyatrosunun efsane oyunu Lüküs Hayat kaç sene daha oynar sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Ben tam yirmisekiz yıl kesintisiz oynadım."

Zihni Göktay
Geçtiğimiz yıl hem kalp hem de mide ameliyatı geçirdim. Bu yüzden tiyatroya bir yıl ara verdim. Önümüzde ki sezon Kanal D'de "Afedersin (Ulan İstanbul)" adlı bir diziye başlıyorum. Oturduğu yerden her şeye maydanoz olan Servet bey adında bir adamı oynayacağım. Aktörün emeklisi olmuyor" dedi.
Esvet Şahin duayen sanatçı Zihni Göktay ile birlikte

Geniş Aile'nin Saltuk'u olarak tanınan Esvet Şahin'de "1973 Zaman Makinesi"nde Tahir adında solcu bir genci oynuyorum. Film solculara biraz daha mizahi bir dille yaklaşıyor. Şu an yaşadıklarımıza gönderme yapan bir film oldu. 70'lerde yaşamak istemezdim çünkü şu an bir hayli yaşlı olacaktım" dedi.
Editör: TE Bilisim