Türk Sineması’nın efsane ismi Hülya Koçyiğit, TRT 2 ekranlarında yayınlanan “Film Gibi Hayatlar” programında sinemamızın değerlerini ağırlamaya devam ediyor. Koçyiğit’in bu haftaki konuğu Nurgül Yeşilçay oldu.

Anneler gününde yayınlanacak programda ikili; hem sanatçı hem de anne olmanın getirdiği zorlukları izleyicilerle paylaşırken, çocukları ile ilgili yaptıkları ve yapamadıklarını da konuştular ve tüm annelere her işin başı sağlık mesajını verdiler.

Hülya Koçyiğit’in sunumuyla Nurgül Yeşilçay’ın konuk olduğu “Film Gibi Hayatlar” kaçırılmayacak bir bölümle 12 Mayıs Pazar günü saat 12.00’de TRT2’de.

Hülya Koçyiğit’in “Yeşil gözleri ve sımsıcak gülümsemesiyle hepimizin çok sevdiği biri olan” anonsu ile başlayan ‘Film Gibi Hayatlar’ programında Koçyiğit; Nurgül Yeşilçay’la çok samimi bir sohbete imza attı.

Oyunculuğa nasıl başladığını anlatan Yeşilçay, hep ressam olmak üzere eğitim aldığını belirtirken, lisede bir ressamın yanında çalıştığını, beş sene de çalışmaya devam ettiğini söyledi. Yeşilçay “Sonra bir çocuğa aşık oldum, bana Moliere’den Shakespeare’den bahsediyor ama ben hiçbir şey anlamıyordum, sohbet etmek istiyorum edemiyordum. Oyunculuk için çalışmaya başladım o süreçte önce Hacettepe’ye girdim oradan sonra da Eskişehir’i kazandım” dedi.

“İkinci Bahar Zamanı Çok Ağladım”

Üniversite birinci sınıftayken Uğur Yücel’in kendisini gördüğünde video almak istediğini belirten Nurgül Yeşilçay “Asistanı makyaj yaptı, o zaman daha birinci sınıftaydım. İnsanın ilk işi ‘İkinci Bahar’ mı olur?” derken o günkü şaşkınlığını ve heyecanını bugün de yaşadığını belirtti. Güzel oyuncu “O kadar acemiydim ki düşünün ışık almak ne demek bilmiyorum. Uğur Yücel çok sert bir yönetmendi. Her gece dua ediyordum ne olur bir an önce bitsin diye. Olmuyor beceremiyorum, ağlıyor, ağlıyordum… Bunu da ilk kez burada itiraf ediyorum. “ dedi.

Amacının iyi bir oyuncu olmak olduğunu belirten Nurgül Yeşilçay “Farklı deneyimler yaşamak istiyordum. ‘İkinci Bahar’ da bunun için çok iyi bir adresti. İlk bölümler benim adıma çok fenaydı ama sonra hızla alıştım. O bütün kadro ile çalışmak çok zor artık” dedi. İkinci Bahar’dan sonra da ilk başrolünün ‘Asmalı Konak’ olduğunu belirten Yeşilçay sözlerini şöyle sürdürdü“ Bu diziyle hepimiz parladık Özcan Deniz, Çağan Irmak ve niceleri.”

“Atıf Yılmaz’la Resim Sergisinde Buluştum”

Usta yönetmen Atıf Yılmaz’dan ‘Eğreti Gelin’ filmi için teklif geldiği zaman adeta uçarak gittiğini belirten Nurgül Yeşilçay “Onun karizmasına dayanamazsınız. Bir yönetmen ile ilk kez resim sergisinde buluştum. Resimlere bakarken projeyi konuştuk. Baktı bana ‘Senin gibi Alican’dan nasıl yapacağız bakalım?’ dedi. “Filmi gördükten sonra Adana Altın Koza Film Festivali’nden ödülü bekliyordum ama hiçbir zaman ödül için oynamadım. Ben yeni şeyleri öğrenmeyi çok seven bir insanım. Korkusuzca giriyorum sonra korkuyorum, korkum geçiyor, şu an anlatamıyorum ne olduğunu. Ödülü almaya gittiğimde oğlum Nejat 40 günlüktü, çok güzel bir filmdi. İyi ki de oynamışım” dedi.

“Hem Çocuk Hem Kariyer Yapmak Çok Zordu”

Oğlu Nejat’ın doğumundan sonra hem çocuk büyütüp, hem kariyer yapmayı hedeflediğini belirten Nurgül Yeşilçay programda bunun zorluğundan da bahsederken. Oğlu Nejat’ı kadınlara karşı pozitif ayrımcılık yapması, eşitlikçi davranışlarda bulunması için yetiştirdiğini de belirtti.

“Oyunculuğa Hiçbir Zaman İhanet Etmem”

Elde ettiği her şeyi oyunculuk ile kazandığını belirten Yeşilçay “O yüzden oyunculuğa hiçbir zaman ihanet etmem. Çok klişe belki ama sinema benim her şeyim. Akıl kullanma becerisi, seyirci sevgisi, insan tanıma, maddiyat. . Hepsini sinema ile elde ettim” dedi.

Daha birçok konunun konuşulduğu Hülya Koçyiğit’in sunumuyla Nurgül Yeşilçay’ın konuk olduğu anneler gününde yayınlanacak “Film Gibi Hayatlar” kaçırılmayacak bir bölümle 12 Mayıs Pazar günü saat 12.00’de TRT2’de.

Editör: TE Bilisim