Bu yıl 23-28 Eylül tarihleri arasında üçünüsü düzenlenen Bodrum Türk Fimleri Haftasına 'Su ve Ateş' filminin fragmanı damga vurdu. Özcan Deniz'in 15 Kasımda vizyona girecek yeni filmi 'Su ve Ateş'in fragmanı ilk kez Bodrum Türk Fimleri Haftası'nda seyircisiyle buluştu.

Türkiye'de ilk fragman prömieri yapılan film olarak dikkat çeken açılışta Özcan Deniz'e yeni filminin başrol oyuncusu Yasemin Allen, Pelin Akil, Burcu Kıratlı ve Yusuf Akgün eşlik etti. Fragman yayınlandıktan sonra büyük alkış alması üzerine defalarca tekrarlanan gösterimde Deniz seyircilerin ve basın mensublarının sorularını cevapladı. Yaptığı filmler arasında içine en çok sinen filmin 'Su ve Ateş' olduğunu söyleyen Deniz "Fimlerin galaları olur ama ilk kez burada fragmanın galasını yaptık. Bu bizim için çok heyecan verici bir şey" diye konuştu.

Filmin konusu için "Karanlık noktaları ve derin bir hikayesi olan, aşkla beraber hafif gerilimi de izleyebileceğiniz bir film oldu. Kendi adıma ilk filmimi çektim diyebilirim. Öyle içime sinen bir iş oldu" açıklamasını yaptı. 'Evim Sensin' filminin ilk gösteriminin de Bodrum'da olduğunu belirten Deniz "Bodrum'un uğuruna inanıyorum. 'Evim Sensin'i ilk burada gösterdik aldı başını gitti. Darısı yeni filmimizin başına. Bu filmimizi de çok seveceğinizi düşünüyoruz. Ödül için değil seyirci için film yapıyoruz. Ödül peşinde değiliz" diye konuştu.

Hayranlarından birinin Almanya'daki eşiyle konuşturma istemesi üzerine hayranını kırmayan sanatçı telefonda yarı türkçe yarı almanca konuşarak seyircilere eğlenceli anlar yaşattı.

Çıkışta hayranlarıyla bol bol fotoğraf çekiten Deniz izleyenler arasında gördüğü bebeği kucaklayarak gazetecilere poz verdi. Etkinlik, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde düzenlenen ve Özcan Deniz'in yönetmenliğini yaptığı Evim Sensin filminin gösterimi ile devam etti.

FİLMLER SAMİMİYETİNİ YİTİRDİ

Yeşilçam'ın usta oyuncuları Nuri Alço ve Mahmut Hekimoğlu'da Bodrum Türk Fimleri Haftası açılışına katılan isimler arasındaydı. Bodrum halkının bu tür etkinliklere sahip çıktığını ifade eden Alço'ya Yeşilçam'dan uyarlanan dizilerin hatırlatılması üzerine "Bizim yaptığımız filmleri beğenmiyorlar ama yaptıkları işlerde de başarısız oluyorlar. Çünkü ezbere çekip dijitale güveniyorlar. Biz film çekerken negatif bulamazdık. Şimdiki nesil sadece dijitalde çalışıyor. Bu yüzden de fimler samimiyetini yitirdi" yorumunu yaptı. Tükenmişlik  sendromuyla iligli konuşan Nuri Alço ve Mahmut Hekimoğlu "Öyle bir hastalık hiç olmadı uydurma bir şey. Tükenseydik seneler önce biz tükenirdik" diye konuştu.

Özcan Deniz, 3. Bodrum Türk Filmleri Haftası'nda soruları yanıtladı.
Editör: TE Bilisim