Mehmet Ali Erbil ve Yolanthe Cabau’nun başrollerini paylaştığı "Polis Akademisi Alaturka", Peker Açıkalın, Saba Tümer, Sümer Tilmaç, Elvin Levinler, Perihan Ünlücan, İlker Kurt, Sinan Bengier, Zaza Enden ve Fulden Akyürek gibi sürpriz oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor.Polislik mesleğine uygun olmayan gençlerin, akademiye kabulleriyle başlayan eğlenceli, bol gülmeli ve macera dolu serüvenlerini anlatan film, 30 Ocak’tan itibaren sinemalarda.
"Polis Akademisi Alaturka"nın ÖzdilekPark İstanbul, Cinetime Sinemaları’nda gerçekleşen galasına konukların yanı sıra basın mensupları adeta akın etti! Galaya gelen davetliler arasında Esra Dermancıoğlu, Umut Akyürek, Erol Mütercimler, Murat Serezli, Fikret Ercan, Hatice, Tamay Kılıç yer alırken; Galatasaraylı futbolcu Wesley Sneijder de filmi Yolanthe Cabau ile birlikte izledi. Polislik mesleğine uygun olmayan gençlerin, akademiye kabulleriyle başlayan eğlenceli, bol gülmeli ve macera dolu serüvenlerini anlatan film, 30 Ocak’tan itibaren sinemalarda.
 
Mehmet Ali Erbil ve Yolanthe Cabau’nun başrollerini paylaştığı "Polis Akademisi Alaturka", Peker Açıkalın, Saba Tümer, Sümer Tilmaç, Elvin Levinler, Perihan Ünlücan, İlker Kurt, Sinan Bengier, Zaza Enden ve Fulden Akyürek gibisürpriz oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Gülmecesi bol film, yeni çıkan “Pozitif Ayrımcılık” kararnamesi gereği, Polis Akademisi'ne giriş koşullarının son derece esnetildiği ve polis olmak isteyen herkesin neredeyse koşulsuz şartsız kabul edildiği akademide geçiyor. Tabiri caizse ipini koparan herkesin soluğu, polis olmak için akademide almasıyla başlayan filmde; aşırı disiplin merakıyla tanınan Müdür Muavini Beton Haşmet (Mehmet Ali Erbil)'in başına gelen bir dizi komik olay seyirciyi bol kahkahalı bir serüvene sürüklüyor.    
 
Aydın Film'in yapımcılığını, Ali Yorgancıoğlu'nunyönetmenliğini üstlendiği,senaryosunu Kemal Kenan Ergen'in kaleme aldığı "Polis Akademisi Alaturka" eğlenceli, sürprizlerle dolu sahneleri ve yüksek temposuyla 30 Ocak’tan itibaren sinemalarda. 
Editör: TE Bilisim