SRP İstanbul, usta  yönetmen Ferzan Özpetek’in Onursal Başkanlığında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları ve  Roma Büyükelçiliği’nin desteğiyle bu yıl  ‘Roma Türk Film Festivali’nin beşincisini 30 Haziran – 03 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirecek.
 
Roma’nın ünlü Villa Borgeshe Bahçeleri içindeki Casa Del Cinema salonlarında gerçekleştirilecek festivalin bu yıl ki "Onur Ödülü", Türk Sineması'nın usta oyuncusu  Şener Şen'e veriliyor.
 
Festivalde sanatçının,  yönetmenliğini Yavuz Turgul'un yaptığı ve pek çok otoriteye göre en başarılı Türk filmlerinden biri olarak kabul edilen "Muhsin Bey"i  İtalyan sinema seyircisi ile buluşacak.
 
 
1988 yılında St. Sebastian En İyi Film ödülünü alan Muhsin Bey'deki rolü ile Şener Şen aynı yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü aldı. Kariyerinde dönüm noktası, 1975 yılında Ertem Eğilmez'in yönettiği Hababam Sınıfı'ndaki "Badi Ekrem"tiplemesiyle olan ve sonraki yıllarda Türk sinemasında pek çok başarılı yapımda başrol oynayanŞener Şen'e "Onur Ödülü", 30 Haziran Perşembe akşamı Roma’nın ünlü Villa Borgeshe Bahçeleri içindeki Casa Del Cinema salonlarında  gerçekleştirilecek gala gecesinde takdim edilecek.
 
            Festival Başkanlığını Serap Engin'in yaptığı Roma Türk Film Festivali, geçen dört yılda olduğu gibi bu yıl da  Türk Sineması’nın tüm renklerini İtalyan seyircisiyle buluşturacak.
Editör: TE Bilisim