Röportaj: OLCAY ÜNAL SERT


 -Sizi tanıyabilir miyiz?
-Yaklaşık 7-8 yıldır profesyonel olarak oyunculuk yapıyorum. Öncesinde, internet sektöründe özel bir şirkette çalışıyordum. Bir hoca vasıtasıyla oyunculuk eğitimi gördüm ve bir tiyatro oyunu sergiledik. Bu sayede oyunculukla tanışmış olduk. Akabinde Tümay Özokur ile tanışma ve ardından 7 yıl süre ile Emret Komutanım’da  rol aldım. Oyunculuk çok zevkle yaptığım bir iş, keyifle yaptığmı bir işten para kazanıyorum ne mutlu bana.
-Taş Mektep sinema filminde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandırdınız. Teklif nasıl geldi ?
-Bana teklif son dakikada geldi. Atatürk rolü için seni istiyorlar dediler, hatta ve hatta yarın yolculuk var dediler. Ben İstanbul’dayım, çekimler Manisa Salihli’de. Dolayısıyla bir düşünmek istedim, herhangi bir rol teklif edilmiyor. Mustafa Kemal Atatürk rolü teklif ediliyor. Bir saat kadar düşünüp teklifi kabul ettim. Ne kadar korksam da kabul etme isteğim ağır bastı.

Serkan Kuru ve Ayça Varlıer 'Teş Mektep' sinema filminin Kayseri'de ki galasında

-Nasıl bir hazırlık yaptınız?
-En başta Atatürk’ün fotoğraflarına baktım. Ardından Uluönder’i canlandıran oyuncuların performansına baktım. Şunu fark ettim, hepimizin bildiği o görüntüler hafızamıza kazınmıştır. Atatürk’ü aslında hepimiz o kadar iyi biliyoruz ki, onun o duruşu, bakışı, dediğiniz zaman 10-15 farklı resim geliyor gözünüz önüne. Gözlerimin mavi olması avantajdı, yüz anatomisi de uyunca hemen kabul ettim ve oynadım. Sağolsun çok güzel tepkiler geliyor. Gerek yapım gerekse izleyenler tarafından çok güzel eleştiriler aldım.
-Atatürk’e benzetenler oldu mu?
-Aslında çok benzediğimi düşünmüyorum. Ulu önder’in mavi gözleri, kemikli yüz yapısı bende de mevcut. Dolayısıyla bunun üzerine plastik makyaj yapılmadı. Çok benzesin diye uğraşılmadı da. Çünkü onun Sakarya Savaşı’nda ki kara kalpaklı fotoğrafı, herkesin gözünün önündedir. Dolayısıyla Karakalpak ve üzerinde ki kıyafetlerle benzeme anlamında üzerine katıyor. Mavi gözlü bir çocuk, bıyıklarla Atatürk’ü andırıyor ve o kıyafetlerle bir bütün oluşturdu.. Kimse üzerine daha başka bir şey yapma ihtiyacı duymadı.
-Kaç yaşlarında ki halini canlandırdınız?
-40. Biraz yaşlandırma makyajı yapıldı sadece, plastik makyaja girilmedi.
-Filmin konusu nasıl?
-63 tane lise öğrencisinin Kurtuluş Savaşı’na katılma hikayesini konu alıyor. Aslında bu bit Atatürk filmi değil. Hikaye Atatürk’ü aradığı için görüyoruz biz. Ordu karagahında Atatürk ile karşılaşmaları ve sonrası yer alıyor.

-Çekimleri 10 Kasım da yapmışsınız…
-Evet çok manidar bir güne geldi. Atatürk kıyafetleri ve kostümüyle ilk sahnem 10 Kasım’daydı. 10 Kasım da bir oyuncu Atatürk’ü canlandırdı, bugüne kadar böyle bir haber duymadım. Enteresan bir detay oldu. Çekimler bitiminde setteki herkes benimle fotoğraf çektirmeye başladı. Onlar da o duyguya girdiler. Atatürk’le fotoğraf çektiriyorlar duygusuna girdiler.
-İiddialı mısınız?
-Tabiki de. Rolümün hakkını verdiğimi düşünüyorum. Şu ana kadar ki yorumların tümü çok olumlu.
 
FERHAN ŞENSOY İLE AYNI HAVAYI SOLUMAK BİLE MUTLULUK VERİCİ
 
-Hangi filmlerde rol aldınız bugüne kadar?
-İlk işim Emret Komutanım, ardından birçok dizi; Zeliha’nın Gözleri, Kelebek Çıkmazı, Elde Var Hayat ve en son yaptığım iş Araf Zamanı. Ve atv’de başrol oynadığım ‘Yalancısın Sen’ benim için çok özel. Taş Mektep son sinema filmim, bu arada bir tane daha sinema filmi çektik “Muhalif Başkan” diye, yakında vizyona girecek…
-'Muhalif Başkan’da kimlerle oynadınız ?
-Ferhan Şensoy’la oynadım. Muhalif Başkan’ı Ferhan Şensoy oynuyor. Ben de ustanın oğlunu oynadım. 
-Ferhan Şensoy’la oynamak zor olmalı. Heyecanlandınız mı çok ?
-Heyecanlanmamak mümkün değil. Açıkçası usta çok titiz bir kere. Çok disiplinli. Onunla aynı havayı solumak bile mutluluk veriyor. Benim bu işi seçmemde ki en büyük etken Ferhan Şensoy’du ! Ustayla yan yana durabilmek ki; oğlunu oynamak ayrıca benim için bir şeref.
-Bu filmde nasıl bir karakteri oynadınız?
-Bir öğretmeni canlandırdım bu filmde. Maddi zorluklar yaşıyor ailesiyle birlikte. Baba belediye başkanı, kendince bir çözüm arayışı içine girecek filmde.
 
KISKANCIMDIR… DOYUMSUZ YA DA TATMİNSİZ BİR ADAM HİÇBİR ZAMAN OLMADIM !
 
-Yeni imajınız bayağı bir farklı. Başka bir proje mi var?
-Bir iki görüştüğüm proje var ama net olmadan konuşmak yanlış olur. Ayrıca ben çok tıraşlı halimi beğenmiyorum, kirli sakallı halimi daha çok beğeniyorlar.
-Yakışıklı birisiniz, kızların ilgisi nasıl?
-İyi diyelim o konuda bir sıkıntı yok.
-Çapkın mısınız?
-Yok. Erkekler karda yürüyüp izini belli ettirmez derler ama ben hiçbir zaman öyle bir adam olmadım.
-Kıskanç mısınız?
-Kıkancımdır. Sevdiğim insanı kıskanırım.
-Marjinal misiniz?
-Öyle çok uçlarda yaşayan, doyumsuz ya da tatminsiz bir adam hiçbir zaman olmadım. 20 Yaşımdaki halimde böyleydi, şimdi ki halimde böyle.
-Gözler lens mi?
-Yok kendi gözlerim. Çok matah bir şey olduğunu da düşünmüyorum mavi gözlerin. Hatta sende bugün fotoğraf çekimlerinde gördün açamıyoruz gözlerimizi.

 
NE KADAR O TARAKLARDA BEZİNİZ OLURSA, ALGILARINIZ AÇIK OLUYOR!
 
-Size göre aşk nedir?
-Aşk’ı aslında belli bir kalıba sokmak çok enteresan. Aşk birçok şeyin birleşimi. Onun içinde sevgi, saygı, kimya, koku, ne bileyim birçok şey var aslında.
-Bayanlar daha mı çapkın ?
-Ne kadar o taraklarda beziniz olursa, o konuda algılarınız o şekilde açık oluyor. Benim bir süredir kapalı olduğu için bu konuya çok yorum yapamayacağım.
-Oyuncu olmasaydınız ne olurdunuz?
-Ben oyunculuğu sonradan buldum, öncesinde iletişim sektöründeydim, Endüstriyel Elektronik okudum, İktisat okudum, bir teknoloji firmasında network sorumlusuydum, ama hiçbir zaman bu işleri kendime ait görmedim, ta ki o tiyatro oyunu ve oyunculuğu tadana kadar. Dolayısıyla şu daha mutlu ederdi deme durumum yok. Ben çok mutluyum yaptığım işten.
 

ATATÜRK BENİM İÇİN BAMBAŞKA
 
-Muhteşem Yüzyıl’ı yeni ekranlara veda etti. Sizde TV'de tarihi dizilerde oynamak ister miydiniz ?
-Muhteşem Yüzyıl fenomen olmuş bir iş. Bende taktir ediyorum çok beğeniyorum. Şu ana kadar tarihi dizilerden teklif gelmedi, hazır sakal varken neden olmasın. (gülüyor)
- Atatürk?
-Atatürk benim için bambaşka. Cumhuriyetimizin kurucusu. Onu her zaman hayatımda özel olarak hatırlayacağım.
-Tepkilerden sonra Muhteşem Yüzyıl’ın senaryosunda değişiklik var mı sizce?
-Ben çok çizgisini bozduğunu düşünmüyorum. Çok derli toplu, oya gibi işlenmiş bir dizi. Bence iki, üç sezon daha gider.
 
BABADAN BEŞİKTAŞLIYIM!
 
-Takım tutuyor musunuz?
-Babadan Beşiktaşlıyım ! Çok fanatik değil ama doğduk Beşiktaşlıyız hepte Beşiktaşlı olarak kalacağız! Çocuklarım olursa onlarda Beşiktaşlı olacak!
-Hobileriniz nelerdir ?
-Spor yapmayı severim. Şu an Erciyes’teyiz ilk işim kaymayı öğrenmek olacak.
-Fobileriniz neler?
Benim at fobim var, ilk oynadığım dizide attan düşmüştüm, o zamandan sonra korkmaya başladım. Bunu yenmek için bir kursa gitmeyi düşünüyorum.
-Beğendiğiniz oyuncular hangisi?
-İlker Aksum son derece başarılı. Binnur Kaya’yı çok benğeniyorum.

Kısa bir süre önce final yapan 'Kara Para Aşk' adlı dizinin setinde Nebahat Çehre ve Tuba Büyüküstün ile selfie yapan Serkan Kuru rol arkadaşlarıyla birlikte başarılı geçen sezonu kutladılar.
Editör: TE Bilisim