Sunuculuğunu İclal Aydın ve İlker Aksum’un yaptığı Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali açılış ve onur ödülleri gecesinde ilk ödül 15 yıl aradan sonra Altın Portakal Film Festivali’ne katılan Türk sinemasının ’Sultan’ı, Türkan Şoray’a verildi. Ödülünü vermek üzere sahneye Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın gelirken, Türkan Şoray sahneye çıktığında Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’ni dolduran izleyiciler Türk sinemasının Sultan’ı, Şoray’ı dakikalarca ayakta alkışladı.

ÖMÜR GEDİK SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Geceye sanatçı ve gazeteci Ömür Gedik konseriyle renk kattı. Gedik, Şener Şen ve Cem Yılmaz’ın rol aldığı ’Av Mevsimi’ filminin müziklerinden Kazım Koyuncu’nun ’Hayde’ isimli şarkısını söylerken sahneye çıkan Cem Özer, Ömür Gedik’e eşlik etti.


49’uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde bu yıl 17’ncisi verilen ’Yaşam Boyu Onur Ödülleri’nin sahipleri oyuncular Salih Güney, Meral Zeren, Güler Ökten, yapımcı Necip Sarıcı, yönetmen Duygu Sağıroğlu ve Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Macar Yönetmen Istvan Szabo oldu.

SİVAS UNUTULMADI

Gecede ’Yıldırım Önal Anı Ödülü’ ise oyuncu Işık Yenersu’nun oldu. Yenersu ödülünün Cihat Tamer’in elinden aldı. Ödülü sunan Tamer, "Ülkemizin üzerinde kara bulutların dolaştığı, ’Ben böyle sanatın içine tükürürüm’ diyen büyüklerimize, ’Ucube’ deyip heykel yıkan sayın büyüklerimize rağmen yarım asrını devirmeye çalışan bir Antalya Altın Portakal Film Festivali yaşıyorsa, sevgili gençler sayesinde. Altın Portakal Film Festivali sanata ve kültüre baş koymuş, gönül vermiş gençlerle 2023’e hatta 2071’e kadar yaşayacak" diye konuştu. Ödülün sahibi Yenersu ise Yıldırım Önal’ın kendisi için mitolojik bir tiyatro tanrısı olduğunu söyledi. Işık Yenersu ödülünün aldıktan sonra "Festivale teşekkürüm şudur" dedi ve sahnede Pir Sultan Abdal’ı canlandıran mankenin elinde taşıdığı ve üzerinde ’Sivas’ı unutma’ yazılı bağlamayı gösterdi. 49’uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali açılış ve onur ödülleri gecesi ödül alan sanatçıların hep birlikte çektirdiği fotoğrafla sona erdi.

Ömür Gedik canlı yayının azizliğine uğradı. Ünlü yazar, çiçeği burnunda şarkıcı eleştirilere twitter'dan yanıt vererek performansından memnun olduğunu, konserinde seslendirdiği şarkıların tamamını cinemania adlı programından yayınlayacağını açıkladı.
Ahu Tuğba, 49. Altın Portakal Film Festivali'nde kortej yürüyüşünde.
İlyas Salman

Selda Alkor, Kürşat Tezmen


Hülya Avşar derin dekoltesiyle göz kamaştırdı



Editör: TE Bilisim