Malatya'da yaşanmış gerçek bir olaydan senaryosu uyarlanan "Sürgün İnek" sinema filmi Postmodern Darbe olarak da adlandırılan 28 Şubat'ta vizyona girecek. Atatürk'ün büstünün kırılmasına neden olan ve içinden çıkılmayacak inanılmaz olaylara yol açan Sarıkız, filmin bir nevi başrol oyuncusu. "Selvi Boylum Al Yazmalım" sinema filmininin müziğini de yapan Cahit Berkay'ın müziklerini gerçekleştirdiği filmde Atatürk büstünü kıran Sarıkız'ın, Gomalak Köyü'nden Topuzlu Köyü'ne Sürgüne gönderilmesi esprili bir dille anlatılıyor. Çekimleri Muğla da gerçekleştirilen filmin düğün sahnesi özellike seyircilerden büyük ilgi görürken, zaman zaman siyasi taşlamalar dikkat çekiyor.



Eleştirmenlerin görüşleri:


Serdar Akbıyık (Star) :
Türk Sineması bazı şeylerle yüzleşmekte ve hesaplaşmada geç kalmıştır. Türkiye de birçok kırılma noktası var. Bunları dert etmek nedense bir 30 yıl geçtikten sonra, toplumun dengeleri değişip, bununla uğraşmak neredeyse popüler olduğu zaman yapılıyor. Bu anlamda filme hoşgörüyle bakmıştım, hem filmin castı, hem senaristlerin kimseyi zan altında bırakmama çabaları ve sonuçta bu ülkenin temeli olan Atatürkçülüğü sadece bunu şovanist bir bakış açısıyla kullananları eleştirme isteği beni rahatsız etmedi. Keşke bütün siyasi bakışlar bu şekilde sinemaya aktarılabilse, o yüzden başarılı bir film olduğunu düşünüyorum. Komedi çok tutan bir tür. Bu filmin birçok komediye göre en azından derdi olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda değerli bir film. Hasan Kaçan'ı da Vildan Atasever'i de çok iyi buldum. Filmin oyunculuğu kategorize demek olmaz çünkü filmin dili öyle. Oyuncularda yerine oturmuşlar. Şebnem Sönmez çok iyiydi, Hasan Kaçan müthiş, Vildan güzelliğiyle zaten filme katacağını katıyor ve en güzeli de inek, inek başrolde!

Alper Turgut (Karşı) : Gerçek bir olaydan esinlenmesi bile bu ülkenin kurgu gibi yaşandığını gösteriyor, çünkü olayın kendisi çok komik. Ve benzeri olayların yaşanmış olması açısındanda önemli. Farklı görüşlere sahip oyuncuların aynı filmde buluşması önemli. Mizahla izah ederek toplumumuz birşeyleri daha rahat atlatabilir diye düşünüyorum. Çünkü Tv'de yer alan programlardan, haberlerden hep kötü haberler alıyoruz. Bu anlamda birazcık gülebilmek, neşelenebilmek, affedebilmek, birbirini anlayabilmek çok önemli. O yüzden sinema var, o yüzden 7'inci sanat. Bunun düşünde güldüğüm yerler var, başlangıç iyi değildi ama sonradan toparladı. Genele baktığım zaman vasatı aştığını düşünüyorum. 28 Şubat'ta vizyona girmesi, adının 'Sarı Kız' olması bunlar hep bir gönderme! Hepsi de yaşandı. Gerçek ne, dorğu ne bunu tarih gösterecek. Her kesimden izleyeciler kendinden birşeyler bulacak. Komedi filmlerinde oyunculukları anlatmak çok doğru değil, bazılarını iyi buldum, bazılarını çok karikatürize buldum. Bazı karakterler tiplemeye dönüşmüş, duayenler yine çok iyiydi. Vildan Atasever oyunculuğuna pek birşey katmamış, aynı yerde. Genel olarak iyi bir film, kurtarmış.

Kerem Akça (Habertürk) : Çok fazla beğenmedim. Oyuncuları beğendim ama teknik açıdan beğenmedim. Filmin giriş noktası güzel, enteresan bir hikaye. Durum komedisi açısından karakterler ve oyuncuların kaliteli olması açısından iyi. Siyasi açıdan bakarsak tabi tehlikeli bir konu. Atatük heykelinin kazayla kırılması her kesimden politik görüşe sahip kişilerce değerlendirilmesi farklı bir konu. Bence bu anlamda bir tartışma açabilir. Siyasi taşlama olarak yaklaşılmış o yüzden siyasi bir görüşü var diyemeyiz. Eşref Kolçak, Tarık Pabuçcuoğlu, Şebnem Sönmez çok iyiydi. Vildan Atasever hikayeye çok şey katmamış, performans olarak çokta kötü değil ama d.iğer oyunculara göre daha arka planda kalmış.

Sürgün İnek' sinema filminin çekimleri Muğla'da gerçekleştirildi. Malatya'da yaşanmış gerçek bir olaydan uyarlanan film 28 Şubat'ta vizyona girecek. Fotoğrafta Hasan Kaçan Sarı Kız ile birlikte görülüyor.

Peker Açıkalın uzun bir aradan sonra 'Sürgün İnek' ile sevenleriyle buluşacak.
Vildan Atasever, Tolga Güleç ile birlikte çekimleri Muğla da gerçekleştirilen düğün sahnesinde.
Sürgün İnek sinema filminin galası tüm oyuncuların katılımıyla gerçekleşti...

Tolga Güleç

Tolga Güleç galaya kısa bir süre önce tartışıp barıştı Yeliz Şar ile birlikte katıldı.

Vildan Atasever gecede ilgi odağı oldu.

Editör: TE Bilisim