1919 yılında geçen dönem filmi, Tarihi Yarımada Fatih'in Sultanahmet, Çemberlitaş, Balat ve Topkapı Sarayı gibi bölgelerinde çekilecek. Filmin ilk günkü çekimleri Çemberlitaş Hamamı'nda gerçekleşti. Sabah 07.00 sıralarında başlayan çekimler 12.00'de son buldu.

Çekimler sonrası hamamdan çıkan Russell Crowe, gazetecilerin soruları üzerine her şeyin iyi gittiğini söyledi.
Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz'ın da oynadığı filmin Avustralya çekimlerinin ardından ekip Sultanahmet, Çemberlitaş, Balat ve Topkapı Sarayı'nda çekim yapacak. Mart ortasına dek sürecek İstanbul sahnelerinin ardından ekip, Fethiye Kayaköy'de çekimlere devam edecek.

‘The Water Diviner', Çanakkale Savaşı'nda çocuklarını kaybeden ve onların ardından Türkiye'ye gelen bir babanın hikayesini anlatıyor. Çanakkale Savaşı'nda kaybettikleri çocuklarının cenazesini ülkesine götürmek için karısına söz verip, cenazeleri almak üzere İstanbul'a gelen babanın yolunun Binbaşı Cemal ile kesişmesiyle başlayan hikaye, 1914-1919 arasında geçiyor. Film, işgal altındaki İstanbul'u da yansıtacak.

Çemberlitaş Hamamı'nda ki ilk çekimlerin ardından  'The Water Diviner' sinema filminin çekimlerine İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda devam edildi. Sete ünlü şovmen Cem Yılmaz da ziyarete geldi.

Editör: TE Bilisim