TÜRKAN ŞORAY FOTOĞRAFLARI SERGİSİ AÇILDI

26.000 m2 alanda 1500 fotoğrafın sergilendiği avm de büyük izdiham yaşandı. Yaşayan Efsane Starlar arasından Türkiye'
de ve Dünya'da bir ilk olan fotoğraf sergisi ile Guiness Rekorlar Kitabı'na başvuru yapıldığı öğrenildi. 1500 adet fotoğrafın, en yeni teknoloji ile basımı 1 ay sürdü.  Türkan Şoray  fotoğraflarının satışından elde edilecek gelir İstanbul Zihinsel Engelliler Vakfı'na bağışlanacak.

Fotoğraf sergisinin açılışını kırmızı kurdeleyi keserek yapan Türkan Şoray, 'Bir sinema oyuncusunun yaşarken sinema  hayatına değer verilmesi, önemsenmesi, sergiler düzenlenmesi çok hoş bir şey. Bunları, hayattayken bana yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum. Tarifsiz duygular içerisindeyim. Bunu gelenlerle paylaşmak inanılmaz. Burada aşağı yukarı bütün sinema yaşamım var. Hayatımın her dönemi var. Çok duygulandım. Ben olmasam bile buraya gelenler görecekler, bu muhteşem bir duygu' dedi.

Guiness Rekorlar Kitabı'na başvuru yapılmasından mutlu olduğunu söyleyen Şoray, 'İnşallah tüm fotoğraflar satılır. İZEV Vakfı'na gelir olur' dedi. Yaşarken bu kadar ilgi gören bir başka star yok, sosyologlar bu durumu araştırmalı mı" diye sorulması üzerine,  Şoray, 'Bizim insanımız yüce gönüllü sevecen, kalbini veren, paylaşmayı seven insanlar. Bence her şey sevgide bitiyor' dedi.

SULTAN DENMESİNDEN UTANIYORUM 

Sultan tanımlamasından mahcub olduğunu söyleyen Şoray, 'Abartılı belki de ne diyeyim bilemiyorum. Utanıyorum böyle denmesinden. Bu tamamen benim dışımda gelişmiş bir olay. Bu sevgi ifadesi. İnşallah bu sevgi ölene kadar devam eder" dedi.

SERGİ'yi gezdikte sonra Türkan Şoray İZEV Vakfı'ndan gelen çocuklarla kucaklaştı. Kale Outlet Center yetkilileri Türkan Şoray'a sergiye katılmalarından dolayı birer plaket taktim etti. Sanatçının 30 yıllık hayranı Metin Şamdan, sergiye arşivinden fotoğraflar verdiğini belirterek Türkan Şoray'la birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.


30 yıldır Türkan Şoray'ın fotoğraflarını biriktiren Metin Şamdan,
Türk Sineması'nın Sultanı ile.


Türkan Şoray sergide gazeteci Olcay Ünal Sert'e poz verdi.


Kaynak: Olcay Ünal Sert / Akşam

Editör: TE Bilisim