Olcay Ünal Sert, Türk Sinemasının efsane oyuncusu Adile Naşit'in Antalya Lara Plajı'nda ki kumdan heykelinin önünde ... 'Beyaz Perdenin unutulmaz oyuncuları kumda hayat buluyor' adlı sergide Türkan Şoray'dan İzzet Günay'a, Tuncel Kurtiz'den Cüneyt Arkın'a çok sayıda efsane oyuncunun heykeli yer alıyor.

ONLAR ÖLÜMSÜZLER

ANTALYA Lara Plajı'nda kumdan heykelini gören Türkan Şoray, "Çok hoş bir duygu bu. Kum gibi sonradan dağılmıyor değil mi bu?" diye sordu. 7 ay dayandığını öğrenen Şoray, "Saçımın modeli çok güzel. Kumdan yapılması çok güzel, kirpiklerimi bile yapmışlar" dedi. Adile Naşit, İzzet Günay, Tuncel Kurtiz'in heykellerini de yakından inceleyen Türk Sineması'nın Sultanı, Tuncel Kurtiz'in heykelini görünce oldukça duygulandı. "Acımız çok taze. Sinema bilgisi, kültürü, sinemaya olan katkısı inanılmaz, yeri gerçekten hiç dolmayacak. Onlar ölümsüzler. Eserleriyle yaşıyorlar, hep yaşayacaklar" dedi. Şiirleri ölümünden sonra yayınlanmaya başladı diye hatırlatılınca Türkan Şoray, "Ama hep sevildiler. Gidişiyle herkes yürekten yaralandı." dedi.

Türkan Şoray Antalya da Lara Plajında efsane sanatçıların heykellerinin yer aldığı 'Beyaz Perdenin unutulmaz oyuncuları kumda hayat buluyor' sergisinin açılışını yaptı. Şoray kırmızı kurdeleyi kestikten sonra kumdan heykelini dikkatlice inceledi. "Kirpiklerimi bile yapmışlar" diyen Türk Sinemasının Sultanı daha sonra İzzet Günay, Cüneyt Arkın, Eşref Kolçak, Tuncel Kurtiz, Adile Naşit gibi duayenlerin heykelerinin yer aldığı sergi alanını gezdi.

EZGİ MOLA AYDA BİR MUTLAKA ARAR, NURGÜL YEŞİÇAY EVİME GELİR....

Türk Sineması'nın efsane oyuncusu Türkan Şoray genç oyuncuları nasıl buluyorsunuz sorusuna, "Genç oyuncuların hepsi çok değerlir, Ezgi Mola, Bergüzar Korel, Nurgül Yeşilçay hepsi çok başarılı. Ezgi Mola ayda bir defa mutlaka beni arar, Nurgül evime gelir, Bergüzar ile görüşürüz. Bazılarıyla özel dostluğum olduğu çin artı bir sevgim var ama yeni jenarasyonu genel olarak başarılı buluyorumı" dedi. Nurgül Yeşilçay ile birlikte daha önce anne kızı da canlandırdınız, Nurgül Yeşilçay'dan bir Türkan Şoray olur mu?' sorusuna Türkan Şoray, "Estağfurullah, o da bir Nurgül Yeşilçay. Herkesin yeri ve değeri, seyircinin kalbinde ki yeri ayrı. Ben Türkan Şoray'sam o da Nurgül Yeşilçay. Veliaht sorulması bana çok ters geliyor. Ne demek veliaht? Estağfurullah, onlar da hepsi ayrı bir değer. Hepsinin yeri ayrı. Seyirci hepimizi farklı bir yere koymuş. Onun yerine o, onun yerine o diye birşey olamaz." dedi.

ALLAHA ŞÜKÜR HALA KALPLERDEYİZ
Türk Sineması'nın ikonu olduğunun hatırlatılması üzerine Şoray, "Ne mutlu, o sevgi seyirciden geliyor. Yıllar önceki o Yeşilçam filmlerinin algısıyla Allaha şükür hala kalplerinin bir yerindeyiz. Hamdolsun, o çok güzel bir duygu." dedi.

ERKEKLERİN HEPSİ YAKIŞIKLI

Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu, Çağatay Ulusoy, Burak Özçivit nasıl sorusuna Türkan Şoray, "Erkeklerin hepsi süper yakışıklı. İnanılmazlar" dedi.

KADINLARIN DRAMINI ANLATACAK
Sizi ne zaman ekranlarda göreceğiz sorusuna Türkan Şoray, "İlk önce bir yönetmenliğim var. Kadınların dramını anlatacağım. Sonrasında oynayacağım iki tane sinema filmim var. Birisini Osman Şahin hazırlıyor. " dedi. OLCAY ÜNAL SERT / ANTALYA
Editör: TE Bilisim