Sezonun en iddialı yapımı olan ve sinemaseverler tarafından şimdiden merakla beklenen ‘Türkler Geliyor, Adaletin Kılıcı’ 20 Aralık’ta sinemalarda. ‘Diriliş Ertuğrul’la Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde büyük başarı kazanan yapımcı Mehmet Bozdağ’ın imzasını taşıyan proje; muhteşem set tasarımı, görkemli aksiyon sahneleri ve yüksek prodüksiyon kalitesiyle Türk sinemasında yeni bir dönemin kapısını açacak.

Genç oyuncu Emre Kıvılcım ‘Türkler Geliyor, Adaletin Kılıcı’ adlı sinema filminde başrol oynuyor.

ZENGİN OYUNCU KADROSU
Proje tasarımı ve senaryosu da Mehmet Bozdağ’ın imzasını taşıyan filmde Emre Kıvılcım, Levent Özdilek ve Ece Çeşmi̇oğlu başrolü paylaşırken hikayenin kilit karakterleri Fatih Sultan Mehmet’in üvey annesi Mara’yı Ebru Özkan, Akıncı Beyi Konuralp’i ise Serdar Gökhan canlandırıyor. Bu isimlere Seray Kaya, Ogün Kaptanoğlu, Cemal Hüner, Funda İlhan ve Selda Alkor eşlik ediyorlar. Filmde Eren Vurdem, Sezgin Erdemir, Atilla Güzel, Tolga Akkaya ve Oğuzhan Yarımay gibi genç ve yetenekli isimler de akıncı birliğinin üyeleri olarak rol alıyorlar.

Eren Vurdem

OYUNCULARA DOKUZ AY EĞİTİM
Filmin hazırlık süreci bir yıl sürerken oyuncular dokuz ay eğitime tabi tutuldular. Oyuncular daha önce ‘Cengiz Han’, ‘47 Ronin’, ‘Conan’, ‘Cehennem Melekleri 2’ gibi dünyaca ünlü filmlerde ve ‘Marco Polo’ dizisinde görev almış uluslararası koreografi ekibi Nomad’dan aksiyon, at binme, kılıç ve yay kullanma eğitimleri aldılar. Oyuncular ayrıca, özel kuvvetlerde görev yapmış emekli subaylardan intikal ve askeri eğitim, sufi dervişler ve akademisyenlerden ise dönemin sosyal yaşantısına dair eğitimler aldılar.
Usta oyuncu Serdar Gökhan, ‘Türkler Geliyor, Adaletin Kılıcı’ adlı sinema filminde Konuralp'i canlandırıyor.

50 BİN METREKARELİK SET GÖZ KAMAŞTIRIYOR
‘Diriliş Ertuğrul’un’ dünya çapındaki başarısının ardından büyük hacimli tarihi projelerini sinemaya taşıyan Mehmet Bozdağ, ‘Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı’ ile de uluslararası arenada yine iddialı olacak. 50 bin metrekare alana inşa edilen görkemli sette 15’inci yüzyılın mekânlarını ve yaşamını uzmanların gözetiminde yeniden kuran yapım ekibi, bir yılı aşkın hazırlık dönemi boyunca dönem ayrıntılarıyla en ince detayına kadar ilgilendi.

Filmin başrol oyuncularından Ece Çeşmi̇oğlu

TÜM DÜNYADA VİZYONA GİRECEK
‘Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı’ filmi Türkiye ile birlikte ABD, Kanada, Şili, Meksika, Avustralya, Japonya, Güney Kore, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, İtalya, Rusya, Güney Afrika, Hindistan, Endonezya, Malezya, Katar, Şili, Azerbaycan, Kazakistan gibi dünyanın farklı ülkelerinde gösterime girecek.

TÜRKLER GELİYOR: ADALETİN KILICI
Yapım: Bozdağ Fi̇lm
Proje Tasarım: Mehmet Bozdağ
Yapımcı: Mehmet Bozdağ
Yönetmen: Kamil Aydın
Senaryo: Mehmet Bozdağ, Atilla Engi̇n
Görüntü yönetmeni: Efe Kubilay
OYUNCULAR: Emre Kıvılcım, Levent Özdilek, Ece Çeşmioğlu, Ebru Özkan, Seray Kaya, Eren Vurdem, Ogün Kaptanoğlu, Selda Alkor, Cemal Hünal, Sezgin Erdemir, Funda İlhan, Oğuzhan Yarımay, Atilla Güzel, Tolga Akkaya ve Serdar Gökhan.
‘Türkler Geliyor, Adaletin Kılıcı’ 20 Aralık’ta sinemalarda!
Editör: TE Bilisim