Televizyon ekranında seyrettiğimiz oyuncuların birçoğu kanalların yeni yayın dönemine kadar dizilere ara vermesiyle birlikte soluğu sinema filmi setlerinde aldı. Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalioğlu, Belçim Bilgin, Tuğçe Kazaz, Farah Zeynep Abdullah ve Sinem Kobal'ın da aralarında yer aldığı oyuncular, Eylül ayından itibaren TV'den sonra beyazperdede de yarışacak... İşte bu ünlü oyuncuların yer aldığı sinema projeleri; 

ÇANAKKALE ÇOCUKLARI

Yönetmenliğini Sinan Çetin'in yaptığı, başlıca rollerini Haluk Bilginer, Rebekka Haas, Cemo ve Orfeo Çetin'in paylaştığı 'Çanakkale Aslanları' 28 Eylül 2012'de vizyona girecek.
G.D.O
Senaryosunu Şafak Sezer'in yazdığı, yönetmenliğini Murat Aslan'ın yaptığı,  başlıca rollerini Şafak Sezer, Serkan Şengül, Hamdi Kahraman ve Melisa Aslı Pamuk'un paylaştığı 'G.D.O'nun çekimlerine bayramdan sonra başlanacak ve yeni sezonda gösterime girecek.
UZUN HİKAYE
Yapımcılığını ve yönetmenliğini Osman Sınav'ın yaptığı başlıca rollerini Kenan İmirzalıoğlu ve Tuğçe Kazaz'ın paylaştığı 'Uzun Hikaye' 12 Ekim'de vizyona girecek. Mustafa Kutlu'nun aynı adlı eserinden beyazperdeye uyarlanın filmin çekimleri Kütahya, Adapazarı, Ayvalık, Altınoluk ve Bursa-Cumalıkızık'ta gerçekleştirildi.
CELAL İLE CEREN
Şahan Gökbakar, ve Ezgi Mola'nın rol aldığı,'Celal ile Ceren'  18 Ocak'ta gösterime girecek. Senaryosunu Şahan Gökbakar'ın yazdığı filmde 'Celal' ile 'Ceren'in yaşadığı komik olaylar anlatılıyor.
BANA BİR SOYGUN YAZ 
Sezonun en iddialı komedi filmleri arasında yer alan 'Bana Bir Soygun Yaz' adlı filmde başlıca rolleri Hakan Yılmaz, Sera Tokdemir ve Sefa Zengin paylaşıyor.
KELEBEĞİN RÜYASI
Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği başlıca rollerini Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin,  Mert Fırat ve Farah Zeynep Abdullah'ın paylaştığı 'Kelebeğin Rüyası' güçlü oyuncu kadrosuyla dikkatleri çekiyor. BKM'nin yapımcılığını üstlendiği filmin çekimleri halen devam ediyor.
GÖRÜNMEYENLER  
Melikşah Atuntaş'ın yönettiği 'Görünmeyenler' adlı korku türü film 12 Ekim'de izleyicisiyle buluşacak. Nihan Okutucu, Duru Ok ve Deniz Özmen'in başrollerini paylaştıkları filmde bir ailenin yeni taşındıkları evde yaşadıkları garip olaylar gerilim lisanıyla izleyiciye anlatılıyor.
CENNETTEKİ ÇÖPLÜK
Fatih Akın'ın yönettiği Cennetteki Çöplük adlı belgesel 21 Eylül'de vizyona girecek. Belgeselde, Karadeniz kıyısındaki bir köydeki çay tarlaları ortasına kurulan dev çöp arıtma ve toplama tesisine karşı köylülerin verdiği mücadele gözler önüne seriliyor.
KARAOĞLAN
Yönetmenliğini Kudret Sabancı'nın yaptığı, başlıca rollerini Volkan Keskin, Müge Boz ve Hasan Yalnızoğlu'nun paylaştığı 'Karaoğlan  11 Ocak 2013'de vizyona girecek.
ROMANTİK KOMEDİ-2
Büyük ilgi gören Romantik Komedi 1'in ardından filmin devamı niteliğinde çekilen Romantik Komedi 2 - 'Bekarlığa Veda' adlı sinema filminde başlıca rolleri Cemal Hünal, Sedef Avcı, Sinem Kobal, Engin Altan Düzyatan, Burcu Kara ve Gürgen Öz paylaşıyor. 'Romantik Komedi 2' ince esprileriyle kadın ve erkek ilişkilerini irdeliyor.
OLCAY ÜNAL SERT / AKŞAM

Editör: TE Bilisim