Yönetmen ve Senarist Coşkun Ertam’ın Başkanı olduğu Yeşilçam Sinema Emekçileri Vakfı ( YESEV ) Yeşilçam Sinemasının ünlü simalarından Ediz Hun , Hülya Koçyiğit, Murat Soydan, Serdar Gökhan, Salih Güney ve Selda Alkor’un da desteğiyle bakıma muhtaç Yeşilçam emekçileri için Bodrum’da ücretsiz huzur evi tesisi faaliyetlerini Beyoğlu Belediyesinin Beyoğlu Festival alanında tahsis edilen 78 nolu Standında Vakfın Basın halkla ilişkilerden sorumlu Muharrem Erdemir’in önderliğinde bir ay süreyle devam edecek. Her akşam bir Sinema emekçisi sahne alacak.

YESEV; Sinemaya yıllarını vermiş emekçiler için, gerek kamera karşısında ve gerekse kamera arkasında ömürlerini vermiş Sinema emekçilerinin ücretsiz hayatlarını geçirebileceği bir yuva ve sanatçı dinlenme evinin Bodrum Çamlık mevkiindeki 5000 metrekarelik Vakfın arsası üzerinde inşa edecektir. Bu inşaatın hemen yanına Türkiye’de bir ilk olan çocuk yuvasıyla beraber bir huzur evi inşaatıyla hayata geçirilecek.

Yıllardır haber bültenlerinde, gazetelerin üçüncü sayfa haberlerinde gördüğümüz, bir zamanların şöhret sahibi, ünlü oyuncusunun sefalet dolu yaşantısına son verecek, Sektörün öğüttüğü, unuttuğu emekçilerin makus kaderini değiştirecek bu Projenin gerçekleşmesi için maddi ve manevi destek bekleniyor.

YESEV  Yönetim kurulu başkanı Coşkun Ertam ; Bir Bodrum hayranı ve sakini olarak, Yeşilçam Sinema Emekçileri Vakfı (YESEV)nın; Bodrum Çamlık Mevkiinde Yeşilçam Emekçileri için onların yaz kış dinlenebileceği hatta hayatlarını idame ettirebileceği böyle bir tesisin faaliyete geçirilecek olması çok güzel bir şey. Hatta Pekcan Türkeş Beyin yazacağı bir oyunla da, bu değerli emektar sanatçılarımızı aynı oyunda seyretme imkanı bulabiliriz.

Seyfettin Karadayı, Muharrem Erdemir

Çoğumuz onların filmleriyle büyüdü ve onların karakterlerine büründü. Onları kendimize birer idol seçtik, hayatımızda hep onlar vardı olmaya da devam edecektir. Bir zamanlar onların filmlerini izlemek için hep sinema kuyruklarına girdik.

Aynı görevi şimdi de yerine getirmeli, onların yanında olduğumuzu daima onlara hissettirmeliyiz...

Editör: TE Bilisim