Yönetmenliğini Aren Perdeci ve Ela Alyamaç'ın üstlendiği ‘Yitik Kuşlar’ filmi, Interstellar, Görevimiz Tehlike 5, gibi büyük Hollywood yapımlarına yer veren ve seçtiği filmleri teknik açıdan inceleyen American Cinematographer dergisinden tam not aldı. 1920 yılından beri basılan sinema dünyasının teknik açıdan en büyük ve prestijli dergisinde sinema filmine 12 sayfa yer verildi.

Türkiye’de çekilen ve 1915 Ermeni Tehciri’ni anlatan ilk uzun mertajlı film olmasıyla öne çıkan ‘Yitik Kuşlar’ hakkında geniş bir inceleme yayınlanan dergi, aynı zamanda Perdeci ve Alyamaç’ın işbirliğinden de övgü dolu sözlerle bahsetti. Yazıda Aren Perdeci’nin ‘’ Yaşanan acılar ve insanların hikayeleri kafesteki bir kuş gibi insanların yüreklerine hapsolmuş. Yitik Kuşlar bu hapsolan hikayeleri özgür bırakmak için çok önemli bir adım'ifadelerine yer verilirken Ela Alyamaç'ın Yitik Kuşlar filmi bir çok insanın yüreğini koyması ve büyük mucizeler sayesinde ortaya çıkmış bir film'dir ifadesi yer aldı.

Kubrick’le karşılaştırıldı

‘Yitik Kuşlar’ın sadece mumlarla döneme uygun şekilde çekilmiş gece sahneleri 1975 yılında Stanley Kubrick'in çektiği ve görsel bir şölen olarak nitelendirilen Barry Lyndon filmi ile karşılaştırıldı. American Cinematographer'da yer alarak bir ilke imza atan Yitik Kuşlar kasım ayında vizyona giriyor.

Yönetmenliğini Aren Perdeci ve Ela Alyamaç'ın üstlendiği ‘Yitik Kuşlar’ filmi, Interstellar, Görevimiz Tehlike 5, gibi büyük Hollywood yapımlarına yer veren ve seçtiği filmleri teknik açıdan inceleyen American Cinematographer dergisinden tam not aldı.
Editör: TE Bilisim