METİN AKPINAR:
Zeki Alasya benim yarımdı. Yarım gitti, canım gitti. Herkes için büyük kayıp. Her ölüm gençtir ama Zeki çok genç öldü. Maalesef karaciğerde bir olumsuzluk oluşmuştu. Çok geç fark edilmişti, yapacak bir şey yoktu. Son zamanda hoş tutmaya çalışıyorduk. Olabildiğince rahat ettirmeye çalışıyorduk. 15 gündür çok kötü bir tablo vardı.Son 2 gündür ben yanındaydım. Bugün sevdiği yemeği yapıp götürecektim. Bu haberi aldım. Kader bizi adeta birleştirmişti. Babalarımız aynı firmada çalışırlardı. Annelerimiz vefat ettiğinde imamları bile aynıydı. Bu yazgı bizi birleştirdi ve ölüme kadar da ayrılmadık. Ayrılık dedikoduları saçmasapan dedikodulardı. Şimdi gerçekten ayrıldık, bazıları kına yakabilir. Çok marifetli bir adamdı. Terziliği bile vardı. Zeki başarılı bir sanatçıydı. Kısa ömrüne çok başarı sığdırdı.

Zeki Alasya & Metin Akpınar

CANSIN ÖZYOSUN (Küçük Ağa'da rol arkadaşı)

Onunla büyüdüm hepimiz gibi hayranlık, sevgi, kahkaha, yüzümüzdeki tebessümdü. O herşeydi bizim için bir baba bir dede. Zeki Alasya ile aynı sahneyi paylaştım bu bir oyuncunun en büyük hayalidir büyük bir onur. Çok üzgünüm, yarım kaldım. Tüm neşem Zeki Alasya ile birlikte terk etti beni. Bundan sonra onu izleyenler eskisi gibi gülemeyecek, o yanımız maalesef buruk kalacak. Ama hala sanki gerçek değilmişte herkesi kandırıyor sanki bu bir sahneye hazırlık gibi. Her ölüm çocukluğumuzdan bir parça daha götürüyor. Üzgünüm...  
FATMA GİRİK 

Zeki Alasya çok büyük bir sanatçı ve oyuncuydu.  Çok üzüldüm.  Benim üzüldüğüm gibi herkesin üzüldüğüne inanıyorum.  Tüm sevenlerine sabır diliyorum.
 
TÜRKAN ŞORAY 

Çok üzgünüm. Zeki Alasya çok uzun yıllardan bu yana sinemamızın unutulmaz karakterlerinden biriydi. Sıcacıktı, dosttu, güzel insandı. O da unutulmazların,  gökyüzünde yıldızların arasında yerini aldı. Gerçekten çok üzgünüm. Nurlar içinde yatsın.


HÜLYA KOÇYİĞİT 

Zeki Alasya büyük bir aktördü.  Hem komedi hem dram filmlerinde canlandırdığı karakterlerde Türk halkının gönlünde taht kurmuş büyük bir sanatçı.  Benim değerli dostum partnerim aynı zamanda yönetmenliğimi yapmış değerli bir arkadaşım. Türk halkının yüzünü güldürebilmiş, yeri doldurulamayacak sanatçılardan.  Maalesef ki erken bir veda üzgünüm ve şaşkınlığını yaşıyorum. Başta kızı olmak üzere allahtan tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum.


SELDA ALKOR 

Zeki Alasya, hayata gülen tarafımızı bırakıp gitti. Türkiye'nin neşe kaynağını kaybettik.  Asla tek düşünemediğim bir elmanın yarısıydı o, ben onu hep Metin Akpınar ile bir bütün gördüm. Bir bütün yok oldu bugün, Metin'e allah ömür versin, acısı herkesten çok çok fazladır. Bir yıldızımız daha gökyüzüne yolladık. Gecelerimiz daha aydınlık olacak. Onunla büyüyen nesiller çok şanslı. Camiyanın başı sağolsun, çok üzgünüz.

SELMA GÜNERİ 

Büyük bir ustayı, bir efsaneyi kaybettik. Çoluk çocuk, genç yaşlı herkesin sevgisini kazanmış çok kıymetli bir oyuncu. Güzel insan, güzel dost, engin bir kültüre sahip gerçek bir entelektüel. Birlikte "Dedem Gofret ve Ben" dizisinde çalıştık. Harika anılarım var onunla. Tiyatronun ve sinemanın başı sağ olsun. Gerçekten çok üzgünüm.
CÜNEYT ARKIN
İnanamadım…  İmkansız. Türkiye’de ölmeyecek insanlardan biriydi. Sonsuza kadar yaşayacak, yaşaması gereken insanlardan biriydi. Yüreğim yandı, içim cız etti. Bir şaka gibi, kamera şakası gibi geldi bana.  

PERİHAN SAVAŞ 
Türk Sineması ve tiyatrosu için Zeki Alasya yeri doldurulamayacak büyük bir kayıp. Her ölüm gibi zamansız gidişler ama bir o kadarda gerçekler maalesef. Zeki Alasya, usta bir sanatçıydı, onu ucundan da olsa yakalayabilmiş herkes çok şanslı. Çok üzgünüm, ailesine ve bütün halkımıza sabır diliyorum.
HALE SOYGAZİ 

Birlikte komedi filmleri çektiğimiz çok sevdiğim çok değerli bir oyuncuydu. Unutulmaz ve yeri doldurulamaz bir oyuncuydu. Üzüntüm büyük. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.
 
Editör: TE Bilisim