"VATANDAŞLARIMIN RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLUYORUM"

Gül’ün açıklaması şöyle:

"Birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarından Ramazan Bayramı’nı hep birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayram’ın ülkemiz Türk ve İslam dünyası ile tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Güzel ülkemizin huzur içinde bir Bayram geçirmesini temenni ediyorum. Bu duygularla bütün vatandaşlarımın Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Huzur ve mutluluğun, dostluğun, sevginin, saygının, barışın, hoşgörünün pekişmesine vesile olan, insanı insan yapan değerlerin yaşanmasına ve paylaşılmasına fırsat yaratan bayramların, toplum hayatında eşsiz bir yeri vardır. Bayramların, güzel ahlakı, insanlara iyi davranmayı, küçüklerimizi sevindirmeyi, büyüklerimize saygıyı ve onları ihmal etmemeyi hatırlatan yönünü unutmamalıyız. Bununla birlikte bayramlar, birlik olma ve birarada yaşama şuuru ile insan ilişkilerinin güçlendiği özel günlerdir. Aziz milletimizin bu mübarek günleri, maneviyatına uygun olarak en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum"

"BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM"


"Bugün bayram sevincini yaşarken, gerek terör eylemleri gerek bölgemizdeki ve dünyanın uzak köşelerindeki insanlık trajedileri, ister istemez yüreklerde burukluk yaratmaktadır. Acılar ne kadar büyük olursa olsun milletimiz ve devletimiz terör eylemleri karşısında dimdik durarak, mücadele kararlılığını sürdürecek, birlik ve bütünlüğümüzü tehdit edenlere en güzel cevabı verecektir. Ülkemizde barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamının sürekliliğinin sağlanması ve vatandaşlarımızın yarınlara güvenle bakabilmesi birinci önceliğimiz olmaya devam edecektir. Türkiye’nin gelişmesini engellemeye, halkın huzur ve esenliğini bozmaya çalışanlara asla izin verilmeyeceğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu vesileyle, bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum"

"SURİYE’DE AKAN KANIN DURMASI DİLEĞİMİZDİR"

"Diğer taraftan Suriye’de devam eden katliamlar insanlığı üzmekte ve endişeye sevk etmektedir. Türkiye’nin Suriye’deki insanlık dramı karşısında duyarsız kalması elbette ki düşünülemez. Suriye’de akan kanın durması, Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce huzura kavuşması en içten dileğimizdir. Türkiye, bölgemizde ve dünyada barışın, huzurun, güvenin ve istikrarın tesisi amacıyla elinden gelen gayreti bundan sonra da gösterecektir. Sizlerin de bildiği gibi, bayramlar aynı zamanda bir sevgi, yardımlaşma ve dayanışma günüdür. Dünyanın hangi ülkesinde yaşarsa yaşasın açlıkla, yoksullukla mücadele eden insanlara sahip çıkma ve kucak açma günüdür. Vatandaşlarımızın zor durumda olan insanlara, her zaman olduğu gibi büyük bir hassasiyetle yardım eli uzatacaklarından şüphe duymuyorum"

"GÜZEL YARINLARI HEP BİRLİKTE KUCAKLAYACAĞIZ"


"Dünyanın içinden geçtiği çalkantılı dönemde Türkiye, güçlü bir ülke ve devlet olarak yoluna devam etmektedir. Milletimiz ileriye umutla bakmakta, ülkemizin parlak geleceğine büyük bir güven duymaktadır. Ekonomik güçle birlikte demokrasi ve insan hakları alanında geldiğimiz seviye, şüphesiz ülkemizin en önemli kazanımları arasında yer almaktadır. Bu alanlarda hayata geçirilen reformlara ve nitelikli düzenlemelere rağmen, uygulamalardan kaynaklanan birtakım sorunların bulunduğunu da gözardı edemeyiz. Türkiye’nin ileri bir demokrasi haline gelmesi için hepimizin duyarlılık göstermesi gerekir. Sorunlar ne olursa olsun, milletimizin refahı ve mutluluğu için, daha müreffeh ve daha güçlü bir Türkiye’nin inşa edilmesi, tüm vatandaşlarımızın hayat standartlarının en üst seviyeye yükseltilmesi için, daha çok gayret gösterilmesi gerekmektedir. Dış etkenlere rağmen, Türkiye’nin istikrar içinde gelişmesinin taşıdığı önemin farkına varmalıyız. Memleketimizin kıymetini bilmeliyiz. Milletimizin farklılıklarını zenginlik olarak görmesi ve sarsılmaz bağlarla birbirine bağlı olması, ülkemizin en önemli gücünü oluşturmaktadır. Gücümüzün temeli ise birlik ve beraberliğimiz, yüzyıllar boyunca büyük bir itinayla yaşattığımız kardeşlik ruhudur. Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kez daha vurgulamak isterim ki, bu ülke hepimizindir. Herkes bu ülkenin eşit haklara sahip, asil ve özgür vatandaşlarıdır. Bu topraklarda bin yıldır olduğu gibi bundan sonra da, birbirimizi severek, hoşgörü ve diyalog kültürünü egemen kılarak, değerlerimize saygı göstererek barış içinde yaşayacağız. Sorunlarımızı büyük bir özgüvenle aşacağız ve güzel yarınları hep birlikte kucaklayacağız. Bu düşüncelerle, yurt içindeki ve yurt dışındaki bütün vatandaşlarımın, Türk ve İslam dünyasının Ramazan Bayramı’nı tekrar tebrik ediyor, çocukların gözlerinden öpüyorum. Bayram’ın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve refah getirmesini Allah’tan temenni ediyorum" (DHA)
Editör: TE Bilisim