Bakan Bağış: “Darülaceze Hayatın Bir Gerçeği

Darülaceze’de düzenlenen iftar yemeğine evsahibi olarak katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve eşi, bu müessesede gerçekleştirdikleri iftarın bir aile buluşması olduğunu ifade etti.

İftar programı öncesinde Bakan Bağış, eşi Beyhan Bağış ve Vali Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte Darülaceze’deki çocukları ziyaret etti. Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan yuvanın son durumu hakkında bilgi verdi. Sakinlerle yakından ilgilenen Bakan Egemen Bağış ve eşi, çocuklara bayramlık kıyafetler hediye etti.

Geleneksel hale getirdikleri bu iftar yemeğinin bir aile buluşması, aile yemeği olarak gördüklerini söyleyen Bakan Bağış, “Darülaceze, aslında hayatın bir gerçeği. Yarın hangimizin burada konaklamak zorunda kalacağını bilemeyiz.” dedi.

Bakan Bağış, Darülaceze Müessesesi sakinlerinin yaşlarının ileri dönemlerinde olduklarına dikkat çekerek, Abdulhamid Han’ın yadigârı bu iyilik kompleksinin, ömürlerinin devam eden kısmını iyi bir bakıma kavuşarak, dostlarla birlikte keyifli geçirebilmelerini sağlayan muazzam bir müessese olduğunu ifade etti.

“Bunu biz bir aile yemeği olarak görüyoruz.”diyen Bakan Bağış, “Ben burada kalan yavrularımızı görmek, onları sevindirmek, hem de bu ülke için çalışmış ve artık emeklilik dönemini huzur içerisinde geçirmek isteyen büyüklerimizle birlikte aynı sofrayı dostlarımızla sevdiklerimizle beraber paylaşmayı önemsiyorum. Bu aile soframıza icabet eden, Valimiz Sayın Hüseyin Avni Mutlu’ya, İstanbul Milletvekilleri, Sayın Metin Külünk’e, Sayın Mustafa Ataş’a, İsmet Uçma'ya, Darülaceze Müessese Müdürü Sayın Nevzat Bayhan’a, Türkiye Yahudileri Hahambaşı İsak Haleva’ya, Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan’a, tevizyoncu Sayın Acun Ilıcalı’ya, Sanatçı Sayın Züleyha’ya ve tüm dostlara eşim ve şahsım adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuklar ve Darülaceze sakinleri iftar sonrası Şarkıcı Züleyha’nın vermiş olduğu konserle neşeli vakit geçirdiler. 

Haber: Muharrem ERDEMİR
Editör: TE Bilisim