Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti sert sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları şöyle:

"Türk sinemasının emektarı Ekrem Bora'ya Allahtan rahmet diliyoruz. Onun filmleriyle büyüdük. Göçük altında 4 işçimiz hayatlarını yitirdi. Onlara da Allah'tan rahmet diliyoruz. Geçen hafta sonu İzmir'deydim. Metronun açılışı vardı. Metro deyince bunu ilk seslendirenler CHP'lilerdir. İlk metro temelini atan CHP'lilerdir. İstanbul, İzmir, ankara öyle. CHP'liler olayları önceden gören, çözüm üretmek için erken davranan yöneticilerdir. Ankara ve İstanbul'da iki beceriksiz yönetici metro işini yapamadı. Ulaştırma Bakanlığı 'Ben yapacağım' dedi. Bu becerikli yöneticimiz 397 yıl hapisle yargılanıyor. İnsaf... Büyükşehir Belediye Başkanımıza sitemimizi ilettim.'Sanane deniz kenarında parklar yapıyorsun. Burayı ranta açsaydın Recep Tayyip Erdoğan seni el üstünde taşırdı' dedim. İnönü'ye gittim. İnönü zaferinin 91. yıldönümüydü. Biz İsmet İnönü'ye ne verdik. Sadece bir soyadı. Mal mülk edinmedi, dünyalık yapmadı. Her kuruşun hesabını verdi."

'DERTLERİN ÇÖZÜM ADRESİ CHP'
"Halkımızın çok ciddi ağır sorunları var, dünya kadar dertleri var. İnönü'den ayrıldım, Sivrihisar'a uğradık. Herkesin derdi var. Çözmek istiyorlar dertlerini. 'Sizin dertlerinizin çözüm adresi CHP'dir' dedim. 'Buna yürekten inanın' dedim. Hiçbir sorundan kaçmıyorum. Her sorunu çözebiliriz. En ağır sorunların altına gövdemizi koymaya hazırız. Bu memleketin dertleri için kafa yoran herkesi endişelendiren bir konu beni de endişelendiriyor. Türkiye'de temel sorun siyasi ahlakta yatıyor. Siyasi ahlakın olmadığı yerde sorunlara düzgün yaklaşamazsınız. ahlakın bu kadar deforme olduğu bir yerde halka gitmekten başka çaremiz yoktur. Sırça köşkte oturup bir ayak üstünde 50 tane yalan söyleyen anlayışı tarihe gömmek zorundayız. Bu kadar siyasi bir yozlaşma Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yok."

"Bizi bölmek istiyorlar. İnançlarımıza müdahale ediyorlar. Siyasi ahlaktaki yozlaşma her şeyi getirir. İçinde ahlaki değerlerden soyutlanmış bir din anlayışını getirmek istiyorlar. Başındaki adam da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ahlaki değerlerden soyutlanmış bir inanç kümesi olamaz Din kisvesi altında dinin içini boşaltırsan bunun karşısında duracak parti CHP'dir. 4+4+4'ü tartışıyorduk. 5 yaşındaki çocuk okula gider mi? 'Gidemez' dedik. Bize inanmıyorsan annelere, YÖK Başkanı'na, öğretmenlere sor. 5 yaşındaki çocuk kalem bile tutamaz. Siyasette kin olmaz, intikam olmaz. Kin ve intikam ahlaka aykırıdır. Kin ve kindarlıktan bizim uzak durmamız lazım. Sen bir kanun teklifi getirdin. AKP'nin, hükümetin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın stratejik planında, Bakanlar Kurulu'nda yok. 5 tane adam getirmiş teklifi, kimsenin haberiş yok. 'Milletin istediğini yaptık' diyorsun ama mileltin haberi yok. Adama 'yütüyen yalan makinesi' dedim, onu da kabul ettin."

'HIRSIZLIĞA KUR'AN-I PEÇE YAPTILAR'

"2030'a kadar 20 milyar dolarlık ihaleleri niçin Kamu İhale Yasası'nın kapsamının dışına çıkarıyorsun? Haklı bir soru değil mi? Getirdiler kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i 20 milyar dolarlık yolsuzluğa peçe yaptılar. Sağda solda CHP Kur'an'a karşı diyecekler. Din bezirganlığı var. Kaç gündür soruyorum Erdoğan'a. Bakın yanıt yok. Yönetmenlikle belirlenecek ihalenin şartları. Yönetmelik dediğin iki bakanın dudağının arasındadır. Doymadı mı hala gözünüz. Kime peşkeş çekeceksiniz 20 milyar doları. Daha önce Arapça getirmişlerdi. Kanun mu çıkardılar. Talim Terbiye Kurulu oturdu, kararını verdi. aynı şey Kur'an için de yapılabilirdi. 20 milyar dolarlık ihaleyi gizlemek için Kur'an'ın içine koydular Kur'an-ı böyle kullanırsa o yönetimden hayır gelmez. İnançlara saygılı olmak önce ahlaklı olmayı gerektirir. Kalkıp millete hesap vermem diyorsunuz. Bunlardan biri kalkıp 'Biz yalnızca Allah'a hesap veririz' dedi."

"Kur'an-ı Kerim'i annelerimiz bir kılıfa koyar, başucumuza koyarız. Sessiz sakin ortamda besmeleyle okuruz dedim. Ben bunu söyledim diye siz Kur'an-ı yalnızca kılıfa koyarsınız dedi. İnsaf yahu. Biz Kur'an-ı başımızın üstünde taşırız. Sen bunu istismar edersen ben sana din tüccarı dedim, yetmedi din bezirganı diyeceğim."

(Radikal)
Editör: TE Bilisim