"Susurluk Davası" kapsamında 5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onanan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında "yakalama emri" çıkartılan Mehmet Ağar, Aydın'ın Yenipazar K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na konulacak.

Adalet Bakanlığı, Mehmet Ağar'ın 5 yıllık hapis cezasının onanmasının ardından avukatlarının başvurusu üzerine, Ağar için Bodrum'da yaşayan ailesine yakın, güvenlikli bir cezaevi arayışına girmişti. Bakanlık yetkilileri, Bodrum'a en yakın cezaevleri arasında güvenlikli cezaevi olarak belirlenen Aydın'ın Yenipazar Cezaevi'nde inceleme yaptı. Yapılan inceleme sonucunda Ağar'ın, Yenipazar K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na konulmasına karar verildi. Adalet Bakanlığı yetkililerinin Yenipazar Cezaevi önerisini kabul eden Ağar'ın yarın teslim olabileceği belirtiliyor.

4 koğuşu var

İlçe tipi cezaevi olan Yenipazar Cezaevi'nde, 4 koğuş ve 2 disiplin hücresi bulunuyor. Kadın ve çocuk hükümlüler için ayrı bölmeleri, kütüphane ve konferans salonu da olan cezaevi 42 kişilik ancak 60 kişi barındırılabilecek kapasiteye sahip.

Adalet Bakanlığı'ndan bir grup heyetin Yenipazar'a giderek incelemelerde bulundukları ve cezaevinin çevresinde hazırlıkların ve bazı yeni düzenlemelerin yapıldığı iddia edildi. Nöbetçi sayısının da şimdiden arttırıldığı dikkat çekti.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturmak suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. (CNN Türk)
Editör: TE Bilisim