12 Eylül yargılaması için "Tarık Akan neden orada değil?" diye soran Akif Beki'ye ünlü oyuncudan hayli iddialı bir yanıt geldi...

Radikal yazarı Akif Beki 12 Eylül yargılamasına karşısında gereken sahiplenmeyi göstermediği gerekçesiyle sanatçıları eleştirmiş özellikle Tarık Akan'a seslenmişti. "Tarık Akan neden orada değil?" diye soran Beki "sevinmiyor mu bu işe?" diye devam etmişti.

odatv'ye konuşan ünlü oyuncu Tarık Akan, 12 Eylül yargılamasını yorumlarken Akif Beki'nin sorularına yanıt verdi. "Sonu belli olmayan karanlık bir noktaya doğru gidiyoruz” diyen Akan, 12 Eylül yargılamasının bir aldatmacadan ibaret olduğunu savundu.
İşte Tarık Akan’ın yaptığı açıklamalar:

“AKP iktidarı bana göre 12 Eylül’den daha kötü diyebilirim. Çünkü 12 Eylül’de hiç değilse sonucunu biliyorduk, tahmin ediyorduk. Her türlü acıya katlanabiliyorduk rahatlıkla. Ama şimdi sonu belli olmayan karanlık bir noktaya doğru gidiyoruz. Şu anda açılan 12 Eylül mahkemesine hiç inanmıyorum. Çünkü bunları yargılayamazlar, anayasada engel var. Bu anayasadaki engeli, anayasayı kaldırmak için ellerinden gelen her türlü şeyi yapacaklar, ama kendilerine uygun bir anayasa çıkartacaklar. İkinci bir tehlike olarak başımıza bu geliyor.

Şu anda Türkiye’de Ergenekon ve Balyoz davaları varken ve bunların içeriklerini herkes çok iyi bilmesine rağmen en ufak bir tepki gösterilmezken bu mahkemelerin, 12 Eylül mahkemelerinin yanında olmak bana yanlış geliyor. Tam bir aldatmaca gibi geliyor bana. Bu benim düşüncem. İsteyen inanır isteyen inanmaz. Ama zaman ve tarihin benim bu söylediğimin ne kadar haklı olduğunu ortaya koyacağına inanıyorum.

Türkiye’de şimdi ne adalet sistemi kaldı, ne YÖK kaldı. Bunların hepsini şirazesinden oynattılar. Başta Cumhurbaşkanı, arkasından Başbakan , iki kişi Türkiye’de bir kral. Dedikleri dedik, astıkları astık. İstiyor, heykeller yıkılıyor. Bir laf ediyor, ertesi gün kanunlar değişiyor. Mahkemelerde Tayyip Bey’in söylediğinin aleyhinde karar veren hakimler sürülüyor.”
Editör: TE Bilisim